E1 bewaart vuurwerk tot het laatst!

Onze mannen van de E1 stonden zaterdagochtend thuis klaar voor de klus tegen h.s.v. De Zuidvogels E2 uit Huizen. In de najaarscompetitie hadden we deze ploeg uit al verslagen met 1-4, maar iedere wedstrijd is een nieuwe. De verwachte kou bleef gelukkig uit dus het beloofde een heerlijke voetbalochtend te worden.

Een afwachtende eerste helft van beide kanten. Nummer 1 in de poule, v.v. Maarssen E1, speelde op het buurveld tegen onze E2: keken onze jongens daarheen of zich daar misschien een verrassing aftekende? Had Zuidvogels (te) veel respect voor ons? Zat de Glühwein nog in de benen? We weten het niet, maar de wedstrijd leek lang meer op een schaakspel dan een voetbalwedstrijd.

Na een kwartier dan toch de verdiende voorsprong. De keeper van Zuidvogels krijgt een voorzet van de zijkant niet onder controle, intikkertje ban Jop die op de goede plek staat en het is 1-0. Dan lijken we echt te gaan beginnen, maar twee minuten later scoort Zuidvogels uit een zeer fraaie trap met roze schoenen de 1-1. De Huizenaren brengen de patstelling daarmee weer terug en we gaan zo rustig door tot scheidsrechter Joost het tijd vindt voor de rust.

In de tweede helft gooit FC Breukelen er duidelijk een schepje bovenop en loopt via twee mooie goals van spits Jordi H. met de welbekende assist van keeper Sam snel uit naar 3-1. De E1 verzuimt echter verder uit te lopen en Zuidvogels schiet zichzelf knap terug naar 3-2. Sam die weer sterk staat te keepen, moet een aantal keren stevig ingrijpen om de gelijkmaker te voorkomen. En die had zo maar kunnen vallen, maar er ontstaat dan natuurlijk ook altijd ruimte aan de andere kant.

Na eerst nog een paar gemiste vrije trappen van afstand vindt FC Breukelen het dan eindelijk genoeg. Met nog vijf minuten op de klok gooit Jochum de wedstrijd op slot met twee goals achter elkaar: 5-2. Weer een minuut later strooit Guido nog wat extra zout in de Huizense wonden: eindstand 6-2. Het krachtsverschil staat dan eindelijk op de borden!

De tweede plaats is vast in handen, maar helaas wist onze E2 niet voor een verrassing tegen de koploper te zorgen.

Volgende week uit tegen FC Breukelen E2!

5 maart 2011, FC Breukelen E1 - h.s.v. De Zuidvogels E2 6-2

opstelling: Sam, Bob K., Bob v/d P., Guido, Jop, Jochum, Jayson, Jordi H., Jordi G.

(1e h.) 1-0 Jop, 1-1 h.s.v De Zuidvogels E2.

(2e h.) 2-1 en 3-1 Jordi H., 3-2 h.s.v De Zuidvogels E2, 4-2 en 5-2 Jochum, 6-2 Guido.

Man of the Match: Jochum.