Gelegenheids-C1 spekt de spaarpot!

De C1 lijkt zonder kleerscheuren door de krokusvakantie te zijn gekomen (we gaan er vooralsnog vanuit dat er geen spelers met de gipsvlucht terug hoeven te keren van de wintersport!) Met maar liefst 6 invalspelers (Jordi, Milan, Giorginho en Stan uit de C2 en Lars en Nik uit de D1) konden we met wat puzzelwerk toch een goed en vooral zeer gretig team het veld insturen.

Omdat VVZA in een wit shirt met een zwarte baan speelt, kozen wij voor onze fraaie korenblauwe reserve shirts (onze volledige witte outfit is al prachtig maar persoonlijk vind ik deze combinatie met de gouden rugnummers ook erg fraai). De belangrijkste opdracht vandaag was de drie punten in Breukelen te houden zodat we volop mee blijven strijden om de tweede plaats, de jongens vonden dat vandaag echter niet genoeg….

Geconcentreerd en met een fantastische instelling werd er gestart. Het werd al snel duidelijk dat we ons vandaag geen zorgen hoefden te maken. Zonder tekort te doen aan de prestaties van onze jongens dient wel gezegd te worden dat VVZA het ons ook niet echt moeilijk maakte. We kregen veel ruimte en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Binnen drie minuten lag de bal al in het doel van de weerloze tegenstander; Giorginho kopte de bal door en Jonas kon binnenschieten: 1-0. VVZA kwam nauwelijks over de middellijn en Breukelen ging door op de ingeslagen weg.

Olivier (vandaag op jacht naar de koppositie op de ranglijst van topscorers) poeierde de 2-0 vanaf 23 meter in de linkerhoek, en was er na een soortgelijk afstandschot van Bob als de kippen bij om de 3-0 uit de rebound in te tikken. De wedstrijd was gespeeld en VVZA had er duidelijk geen geloof in. De 4-0 viel uit een mooie aanval via Jonas en Giorginho die fraai werd afgerond door een schot van Stef. Ruststand 4-0 en tevreden gezichten bij de tchnische leiding.

De tweede helft was een kopie van de eerste, een duidelijk sterker Breukelen en een machteloos VVZA. De 5-0 viel alweer snel, deze keer een onhoudbare knal van Jordi! VVZA trachtte ons spel even te ontregelen door het inbrengen van een extra aanvaller (?) waardoor we achterin 1 op 1 kwamen te staan. Hierdoor ontstond echter nog meer ruimte op het middenveld en konden we nog gevaarlijker worden. We liepen dan ook simpel uit naar een uiteindelijke monsterscore van 11-0 !!!

Deze kwam als volgt tot stand: 6-0: Olivier in het dak van het doel na een mooie voorzet van Lars; 7-0: wederom Olivier uit de rebound na een schot van Stef; 8-0 Jantijn (hij wilde zo graag scoren dat hij de bal via een uiterste inspanning via de paal nog binnen kon glijden. Hij kwam echter wel in botsing met de paal en moest uiteindelijk hinkend het veld verlaten - we hopen dat de knieblessure meevalt). De 9-0 was weer van Olivier in een 1 op 1 situatie met de keeper. Giorginho bekroonde z’n goede spel met een schuiver in de verre hoek: 10-0.

De laatste treffer was van Stef, een prachtig “stiffie”: 11-0 !!! Een groot compliment voor de manier waarop er vandaag werd gespeeld, ondanks de vele aanpassingen was er absoluut geen sprake van een verzwakt team.

Toch waren er ook wat gemengde gevoelens aan de kant; natuurlijk had iedereen genoten van deze toch wat verrassende prestatie maar werd er tevens een beetje beknepen in de portemonnee gekeken…;-) Ja, ja….. we kunnen weer 110 eurootjes in de “Deense spaarpot” storten.

Verrassing van de dag was de 3-1 overwinning van CJVV op onze medeconcurrent SCH’44! Hierdoor werd er onderaan stuivertje gewisseld en heeft CJVV de rode lantaarn aan VVZA overgedragen! Zuidvogels won zoals verwacht van Hooglanderveen (5-1) zodat we op 1 puntje achterstand blijven. Wasmeer kwam vandaag niet in actie, zij spelen dinsdag 1 maart de interessante wedstrijd tegen VVZ’49. Als de ploeg uit Soest nog mee wil doen om het “zilver” dan moet er gewonnen worden en dat zou ons natuurlijk weer niet slecht uitkomen….;-).

De komende twee competitiewedstrijden (12/3 uit tegen Altius en 19/3 thuis tegen Hoogland) dienen we scherp en geconcentreerd (zoals de laatste 6 matches) te spelen. Weten we hier de maximale score uit te halen dan volgen 3 zware en cruciale duels tegen de (dan al?) kampioen Nieuwland (uit) en de twee ploegen die momenteel 1 verliespunt minder hebben dan wij…; Zuidvogels (thuis) en Wasmeer (uit).

Volgende week een mooie oefenwedstrijd tegen derdedivisionist Geinoord C1, daarna is de focus weer op Altius (een ploeg die gezien het voetbal te laag op de ranglijst staat en het menig concurrent al lastig heeft gemaakt).

26 februari 2011; FC Breukelen C1 - VVZA C1: 11-0 (4-0)