F3 - Hertha F2, 3-0

Weer een spannende wedstrijd voor de F3. Mika en Tim hadden zich helaas moeten afmelden vanwege ziekte. We waren dus precies met zeven spelers. Het werd daardoor hard werken want Hertha was zeker niet van plan het ons gemakkelijk te maken.

We begonnen aan de eerste helft met Simon in het doel. De wedstrijd was vanaf het eerste moment spannend met veel mooi opgebouwde aanvallen van beide ploegen. Simon stond uitstekend te keepen waardoor het doel bij onze jongens schoon bleef. Er werd zeer goed verdedigd door Kerran Sten en Jens. Zelf hadden we met Eljareau, Thomas en Lucas een aantal mooi uitgespeelde aanvallen maar het ontbrak aan dat laatste beetje geluk in de eerste helft om tot scoren te komen.

In de tweede helft stond Jens op het doel en bleef het in het begin gelijk op gaan. Toen kregen we wat geluk. Een speler van Hertha raakt de bal met twee handen aan in het strafschopgebied…een penalty!

Lucas legde de bal op de stip en schoot de bal hard en overtuigend in het doel. De 1-0 was eindelijk gescoord. Een paar minuten later lukte het weer om te scoren. Sten nam een corner waarna Thomas de afketsende bal hard in het doel schoot, 2-0.

De eindstand werd op het scorebord gezet door Eljareau. In de rust hadden we afgesproken dat het schieten van afstand wel eens goed kon werken bij de keeper van Hertha. Eljareau had dit goed onthouden. Hij kreeg de kans om van grote afstand te schieten en bedacht zich geen moment en het was direct raak, 3-0.

Een mooie wedstrijd waarin veel zichtbaar werd van de trainingen die Johan in de afgelopen maanden heeft gegeven. Het is prachtig om te zien dat de jongens steeds beter en ook steeds mooier gaan samenspelen.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen OSM 75 F4 op het programma.