E1 stelt tweede plaats veilig tegen beloften Argon

De KNVB had nog een wedstrijd voor ons op het programma behorende bij de najaarscompetitie. Inzet was het definitief veiligstellen van de tweede plaats in de poule. Tegenstander vandaag was de E3 van Argon: een team van jong talent dat naar verluidt volgend jaar de E1 gaat worden.

Onder leiding van Joost Visser trapten we af op een verrassend goede grasmat na zoveel sneeuw. Het gras bleek echter beter dan het voetbal. Het werd een slechte eerste helft waarin Argon probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. De E1 was voornamelijk op zoek naar zichzelf. Gelukkig hielden we wel het doel schoon en kwamen einde eerste helft zelfs via Jayson op 1-0. En dat was gelijk de ruststand.

Of het venijnige fluitje van de scheids de jongens wakker schudde, blijft een vraag, maar de tweede helft werd er echt stukken beter gespeeld. Via knap uitgespeelde acties scoorde Jordi H. 2-0 en nogmaals Jayson zorgde voor 3-0. Argon deed nog even wat terug (3-1), maar had het eigenlijk al opgegeven en bood verder weinig weerstand. FC Breukelen kon het zich veroorloven wat te experimenteren met de opstelling en liep ondanks een flinke handvol gemiste kansen uit naar 4-1 (Jordi G.) en 5-1 (Jop).

Tevreden naar de kleedkamer dus en we kunnen terugkijken op een mooie eerste seizoenshelft, bekroond met een zeer verdiende tweede plek in een sterke poule. Belangrijker: jullie hebben echt lekker voetbal laten zien! Volgende week beginnen we de voorjaarscompetitie thuis tegen onze eigen E2.

15 januari 2011, FC Breukelen E1 - Argon E3 5-1

opstelling: Sam, Bob K., Bob v/d P., Jordi G., Guido, Jop, Jochum, Jayson, Jordi H.

(1e h.) 1-0 Jayson.

(2e h.) 2-0 Jordi H., 3-0 Jayson, 3-1 Argon, 4-1 Jordi G., 5-1 Jop.

Dit keer een geen Man maar het Moment of the Match: de weergaloze lob van Jordi H. van 20 meter afstand die helaas via de lat het veld weer in stuiterde.

Tot slot feliciteren we natuurlijk de E6 van FC Breukelen met hun behaalde titel in de najaarscompetitie.