D3 wint zaalvoetbaltoernooi

Voor de winterstop lukte het de D3 maar niet om te winnen, doordat ze ingedeeld waren in een te hoge KNVB-klasse. Na de winterstop mogen ze gelukkig een klasse lager gaan voetballen. Vorige week zaterdag speelden ze een oefenwedstrijd tegen Maarssen D1. Een leuke pot, de teams waren aan elkaar gewaagd. De wedstrijd werd echter gewonnen door FC Breukelen, met 3-2. Dat hadden de jongens echt een keer nodig en verdiend!

Zaterdag 15 januari een zaalvoetbaltoernooi in De Leidsche Rijn. Omdat er maar met 6 gespeeld mocht worden, was het niet te doen om alle 15 voetballers mee te nemen. Er werd besloten deze keer met een 9-tal eerstejaars te gaan. De sporthal was lastig te vinden. De navigatie kent nog niet alle straten daar en van buiten zag het gebouw er niet uit als een sporthal. Geen bord te vinden en de parkeerplaats was nog leeg.

Gelukkig bleken we ouders bij ons te hebben die hier vorige jaar ook geweest waren, dus we zaten toch goed. We waren er als allereerste en degene die er was om de sporthal te openen, moest samen met ons op zoek naar de kleedkamers. Mooi zaal, dat wel, met boven de tribune, zodat het hele veld te overzien was. Dezelfde ouders die hier vorige jaar al waren geweest, hadden thermoskannen koffie bij zich. Ze wisten uit ervaring dat hier niets te krijgen was. Ouders van andere teams hebben ons de hele ochtend jaloers aangekeken.

Maar goed, het gaat om het voetballen. En de eerste wedstrijd, tegen De Bilt, was een goede start. Er werd lekker overgespeeld, goed verdedigd, goed gekeept en goed aangevallen. Resultaat 3-1 voor FC Breukelen. De tweede wedstrijd, tegen Delta, verliep wat moeizamer. Maar de nul werd gehouden, helaas echter bij Delta ook, dus een gelijkspel.

De derde wedstrijd was tegen Saestrum. Zowel FC Breukelen als Saestrum kon nog winnen, met allebei 4 punten uit twee wedstrijden. Saestrum had echter met 3-0 gewonnen van Delta, waar onze jongens gelijk tegen hadden gespeeld. Dus makkelijk zou het vast niet worden. Maar er was veel motivatie bij de boys om deze wedstrijd te winnen en daarmee het toernooi te winnen.

FC Breukelen liet zich van zijn beste kant zien en was niet te kloppen. Maar liefst 4-0 wisten ze na 15 minuten als score neer te zetten. Wat een zege! En wij hopen met zijn allen dat het in de competitie net zo goed blijft gaan.