E1 ook door De Zuidvogels niet gek te krijgen!

Vroeg op vandaag voor onze mannen van de E1 die uit moeten tegen De Zuidvogels E2 uit Huizen. Zuidvogels houdt zich op in de middenmoot, maar zoals we al vaker ondervonden hebben, zitten er in deze poule geen zwakke broeders. Zaak dus om ook om 9.00 uur! gewoon scherp te zijn om de tweede plaats op de ranglijst vast te houden. Aan coaches Erno en Sjaak, die weer een gedegen warming up verzorgen, zal het niet liggen. Ook de meegereisde opa’s zijn er gewoon weer bij, top mannen!

Gelijk vanaf de aftrap neemt echter De Zuidvogels het heft in handen onder een heerlijk winterzonnetje. Enkele technisch begaafde spelertjes laten de bal lekker rondgaan en onze E1 moet alle zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen. De E1 weet inmiddels wat ze kan dus laat zich niet gek maken en probeert via de inmiddels vaste patronen de wedstrijd weer terug in handen te krijgen. Dat lukt maar moeizaam dus weer een hoofdrol vandaag voor keeper Sam en de cornerverhouding noem ik hier maar niet.

Na een dik kwartier krijgt de goed spelende Guido een verre uittrap onder controle, stoomt op richting goal, maar bedenkt dat die nog wel ver weg is. Een schitterend afstandsschot lijkt een beter plan en de lange keeper van De Zuidvogels is kansloos: 0-1. Een beetje tegen de verhoudingen op het veld in, maar hij telt zeker en Guido schiet een last van zich af. Tikje voor De Zuidvogels, maar ze gaan gewoon door en weten vlak voor rust de ietwat gelukkige, maar zeker verdiende 1-1 binnen te schieten. Rust.

Coach Erno maakt duidelijk dat het anders moet in de tweede helft en met een licht aangepaste veldbezetting gaan de mannen weer het veld in. Nu is het eigenlijk vanaf de aftrap voornamelijk FC Breukelen dat voetbalt. Kort na rust speelt de ook weer sterk spelende Bob K. zich handig vrij rond de cornervlag en bereikt met een afgemeten voorzet Jordi H. Onze spits laat deze kans niet liggen en De Zuidvogels moet zijn tweede tikje gaan verwerken: 1-2.

De wedstrijd wordt iets grimmiger en Sam moet hier en daar nog wat reddingen verrichten, want De Zuidvogels geeft nog niet op. Jordi G. neemt ondertussen het middenveld in handen en speelt De Zuidvogels’ beste man uit de wedstrijd. Diezelfde Jordi vergroot als bekroning de voorsprong met een mooie knal van afstand: 1-3. Dat is dan ook gelijk de nekslag voor De Zuidvogels en FC Breukelen speelt de wedstrijd solide uit. Jordi H. voegt aan zijn doelpuntentotaal terloops nog een mooie goal van afstand toe en de wedstrijd is gespeeld: 1-4.

Sterk gespeeld mannen, gefeliciteerd met weer een overwinning en vooral erg mooie doelpunten waarvoor het publiek natuurlijk komt!

20 november 2010, De Zuidvogels E1 –E1 1-4

opstelling: Sam, Bob K., Bob v/d P., Jordi G., Guido, Jop, Jochum, Jayson, Jordi H. (1e helft) 0-1 Guido, 1-1 De Zuidvogels. (2e helft) 1-2 Jordi H., 1-3 Jordi G., 1-4 Jordi H.