Breukelen 2 haalt overtuigend periodetitel binnen

Na een aantal belangrijke wedstrijden op rij, was het afgelopen zaterdag tijd voor de meest belangrijke wedstrijd van het seizoen tot nog toe. De enige overgebleven concurrent voor de periodetitel kwam namelijk op bezoek en dan gaat het over IJsselmeervogels. Bij een gelijkspel zou Breukelen al zeker zijn van de periodetitel en zelfs een kleine nederlaag zou niet desastreus zijn. Er overheerste echter maar één gedachte en dat was vol voor de winst gaan.

Trainer Roy kon deze keer beschikken over Jacky en Paul en daarmee weer overschakelen naar een 4-4-2 systeem. Aanvoerder Mark kon niet starten wegens een blessure en nam daarom plaats op de bank.

Breukelen begon scherp aan de wedstrijd en speelde de bal geduldig rond. Het abonnement op de penalty was eerder deze week met één week verlengd en dus kon Breukelen weer vrij simpel op voorsprong komen. Jacky nam de verantwoordelijkheid en schoot de bal overtuigend binnen, 1-0. Er ontstonden niet heel veel kansen maar desalniettemin speelde Breukelen goed en verzorgd voetbal. Er stond een goede organisatie en daardoor kon IJsselmeervogels de eerste helft slechts één doelpoging ondernemen. Deze werd echter verijdeld door de messcherpe doelman. Ook de 2-0 zou nog voor de rust vallen. Peter brak aan de linkerkant door en wist bij de tweede paal de inglijdende Jacky te bereiken, 2-0. Met deze tussenstand was het team er van overtuigd dat ze het niet meer weg zouden geven en deze overtuiging bleek te kloppen.

De tweede helft was Breukelen misschien iets minder geconcentreerd dan de eerste helft, maar dit werd niet fataal. Sterker nog, de voorsprong werd uitgebreid. Na een mooie combinatie over links tussen Koen en Peter gaf Koen de bal voor en kon opnieuw Jacky binnenschieten. Hiermee tekende hij voor zijn derde goal en toonde hij opnieuw aan een echte goalgetter te zijn. Hierna kwam IJsselmeervogels steeds beter in de wedstrijd en werd de defensie van Breukelen steeds meer op de proef gesteld. Rechtsmidden Corné verzette bergen met werk om de defensie de helpende hand te bieden en dit werd beloond. Voor het eerst dit seizoen werd de nul gehouden en daarmee was het één groot feest.

De periodetitel was overtuigend binnen gehaald en mede door de andere uitslagen in de competitie heeft Breukelen een gat geslagen. Het eerste doel is hiermee bereikt, de titel is nu het volgende doel. Volgend weekend is Breukelen 2 vrij, maar aanstaande dinsdag is de ploeg nog wel te bewonderen in een oefenwedstrijd. Daarna volgen wedstrijden tegen achtereenvolgend Zuidvogels, CJVV en Spakenburg. Na deze wedstrijden is er hoogstwaarschijnlijk een hoop meer duidelijk over de stand van zaken binnen de competitie en wordt het duidelijk of de titel een reëel doel is.