A2 alleen aan kop, na zwaarbevochten overwinning op VIOD

Zaterdag 20 november 2010 was het dan zover. De wedstrijd van het seizoen stond op het programma. FC Breukelen met 9 wedstrijden 24 punten en VIOD 7 wedstrijden 19 punten. De A2 wist dus wat ze te doen stond namelijk de volle winst pakken.

Na een lange warming-up van beide teams konden we gaan beginnen. Breukelen was scherper en won veel meer duels dan VIOD. Nadat Breukelen de zenuwen had overwonnen en begon te tikken resulteerde dat in een mooie aanval. De VIOD verdediging stond te slapen en bob pikte de bal op en schoof hem mooi langs de uitgekomen keeper. Het doelpunt werd uitbundig gevierd door het gehele team (1-0). Nadat VIOD de aftrap nam en direct weer balverlies leed. Kon Nick een mooie Een-Twee maken en een voorzet geven. De voorzet werd echter aangeraakt door een VIOD speler die daarmee de stand op 2-0 zette.

Na de 2-0 werd VIOD sterker en dat resulteerde dan ook in twee kansen voor de Linksbuiten van VIOD. Eerst lepelde hij hem net over het doel heen. En bij de tweede kans kon Jay met een knappe reflex de 2-0 stand behouden. En het oud Hollandse gezegde zegt dan ook ”drie maal is scheeprecht”. Dat was dan ook het geval na slecht uitverdedigen kon de spits van VIOD met een mooie curve-bal de 2-1 op het scorebord zetten. Een aantal minuten na de 2-1 werd Mark circa 20 meter van het doel van VIOD onderuitgehaald. Mitchell eiste de bal op en nam een schitterende vrij trap die heerlijk in de verre hoek belande. Dit betekende niet alleen het 20e doelpunt van Mitchell dit seizoen maar ook de 3-1! De 3-1 was ook de ruststand.

Na rust wisten we wat ons te doen stond. Namelijk de 3-1 verdedigen en waar de ruimtes ontstaan proberen te counteren. VIOD begon met een 3-4-3 systeem aan de tweede helft wat de eerste tien minuten bij Breukelen voor veel verwarring zorgde. Het middenveld werd overlopen en er was constant een man meer van VIOD in de aanval. Gelukkig kon Breukelen de 3-1 stand vasthouden. Breukelen kon niet anders dan 4-4-2 gaan spelen en de bal uitverdedigen en vrijgekomen ruimtes benutten. Bob,Fatih en Manasse waren dichtbij maar verzuimde te scoren.

Toch mocht Breukelen niet klagen want VIOD had ook een paar aardige mogelijkheden om de aansluitingstreffer te scoren. Na kunst, stunt en vliegwerk bleef de stand op 3-1 mede door goede reddingen van Jay. Ook werd er hard uit verdedigt door Kees, Robin, Marc en Nick. Met nog vijf minuten te spelen waren bij de meeste mensen van Breukelen de brandstoftank op. Duels werden verloren en VIOD had nog energie over. Na een snelle Een-Twee door het midden schoot de spits op de paal maar was de linkervleugelaanvaller wel succesvol (3-2). Met het laatste schot der wanhoop pompte VIOD de bal nog een keer naar voren maar die werd weggehaald door Marc. Waarna de scheidsrechter afvloot.

Dit betekende alweer de negende overwinning op rij voor de A2. Breukelen is na deze overwinning de gedoodverfde kampioenskandidaat. Toch moeten we scherp blijven. Er staan nog vele moeilijke duels op het programma. Volgende week de knock-outfase in de KNVB beker tegen 2e-klasser De Zuidvogels A2.

Met een sportieve groet uit de A2.