FC Breukelen D2 verslaat Graveland

In een erg lastige poule heeft de D2 een zware periode achter de rug. Ondanks de vele verliespartijen viel er toch ook vooruitgang te zien in het spel. De afgelopen 2 wedstrijden bleek met name in de 1e helft van de wedstrijden dat ze zeker met de hogere teams mee konden komen. Er zat dus wel zeker meer in.

Afgelopen zaterdag moesten de mannen aantreden tegen ‘s Graveland D2. Op papier een tegenstander die ze moesten kunnen hebben.

Voortvarend werd er aan de wedstrijd begonnen. Er werd redelijk op de posities gespeeld, het middenveld hield aardig stand evenals de verdediging. Toch kon ‘s Graveland een paar keer gevaarlijk doorkomen, maar zij troffen steeds weer een alerte Jeroen op hun pad. Toch kreeg de D2, na een paar omzettingen achterin, wat meer grip op de wedstrijd en wat meer vertrouwen.

Andrew opende de score met een mooi schot vanaf de rechterzijde van het 16 metergebied. 1-0. Na goed doorzetten kon Mathijs in stelling worden gebracht die geen moment aarzelde en raak knalde. 2-0.

Lukas zorgde voor de 3-0 door de bal in de 16 aan te nemen, kort te draaien en uit te halen in de linker hoek. De ruststand was bereikt.

Hoewel de wedstrijd gelopen zou moeten zijn met zo’n stand waren we er niet helemaal gerust op. Niet alleen had ‘s Graveland een aantal mooie kansen niet benut. Ook was de energie er in de vorige wedstrijden na de 1e helft wel zo’n beetje uit.

Niets bleek minder waar. De voorsprong werd met hand en tand verdedigd en zelf uitgebouwd. Hoewel ook in de 2e helft ‘s Graveland een aantal kansen om zeep hielp bleef de D2 ze wel benutten.

Jochem scoorde met links via de voorzijde van de linker paal in de rechterhoek. 4-0.

Daarna was het de beurt aan Omar die een dieptepass over links met een afstandschot verzilverde. 5-0.

Tenslotte deed Jochem de wedstrijd echt op slot. Vanuit het midden aangespeeld raakte hij eerst nog de keeper, maar de rebound werd netjes door hem tegen de touwen gewerkt. 6-0.

In de laatste 10 minuten werd er door ‘s Graveland met man en macht aangevallen. De mannen van de D2 verdedigden voor wat ze waard waren, maar konden toch niet voorkomen dat de 2 lange mannen van ’s Graveland meer ruimte kregen. Dit resulteerde uiteindelijk toch nog in een, overigens verdiende, tegentreffer. 6-1.

Onze D2 mannen hebben loon naar arbeid gekregen. Het was hard werken voor iedereen maar het resultaat mag er wezen.