E1 wint van Altius in Battle Of Breukelen

Niemand van de aanwezige toeschouwers kon vóór de wedstrijd vermoeden dat de match tegen Altius zou ontaarden in een echte battle. Een wedSTRIJD in de goede zin van het woord, want gemeen werd het van beide kanten geen moment. Hard was het wel, spijkerhard. Maar zoals gezegd, veel botsingen kwamen voort uit eerlijke duels waarbij beide partijen niet voor elkaar onder wilden doen. Toen alle rook was opgetrokken, mochten de moegestreden withemden drie punten bijschrijven op hun conto.

Al na 30 seconden clashte aanvoerder Jordi G. zo hard tegen de oprukkende Altius-spits (knieën tegen elkaar), dat voor Jordi de wedstrijd erop zat. Slechts vier minuten later klapte Jayson in een duel door zijn enkel en ook voor hem was het einde oefening. De zeven overgebleven mannen in het veld wisten: het komt vandaag op ons aan, want we hebben geen wissels meer.

Over het restant van de wedstrijd het volgende. Er werd door beide teams keihard gewerkt, soms zagen we fraaie combinaties, het wemelde van de fouten over en weer en daardoor ontstonden de prachtigste kansen. Zo had bij een mooi hoge voorzet vanaf links Jochem de kans om met een makkelijk kopballetje de score te openen, maar de bal aaide slechts zijn hoofd en verdween over de achterlijn. Enkele minuten later was het wel raak toen Jop na een lepe actie zich vrijspeelde en met binnenkant rechts de bal beheerst in de rechterhoek deponeerde: 1-0.

Tot dat moment waren er op het veld al zeker vijf ‘zwaargewonden’ gevallen (door allerlei oorzaken), maar de wonderspons van coach Sjaak bleek telkens voor nieuwe krachten te zorgen. Ook de verzorger van Altius had vandaag zijn handen vol aan het oplappen van gevloerde Altius-spelers. Gelukkig mopperde niemand, kon iedereen verder, nee, wilde iedereen verder, want de punten waren vandaag niet gratis.

De vreugde om het doelpunt van Jop was overigens van korte duur. Bij een aanval over rechts kreeg Sam een hoog schot niet klem. De bal stuiterde achter zijn rug vóór de doellijn, Sam draaide zich snel om en greep de bal snel met twee handen vast, maar de scheidsrechter constateerde dat dit achter de doellijn gebeurde: 1-1.

Na rust hetzelfde spelbeeld: her en der bleven gewonden vallen die weer net zo snel werden opgelapt, er waren corners en counters, messcherpe slidings en tackles en warempel een kopie van het tegendoelpunt van Altius, maar nu aan de andere kant. Het was voor onze E1 echter jammer dat de scheidsrechter dit keer niet kon waarnemen of de bal geheel over de doellijn was en dus bleef het 1-1.

Toch waren vriend en vijand het erover eens dat de E1 steeds iets sterker werd en dat overwicht drukte zich uiteindelijk uit in de winnende treffer door Jordi H. Eindelijk kreeg Jordi een verre uittrap van Sam lekker mee en met een strakke schuiver liet hij de uitstekende keeper van Altius (die enkelen van ons zich nog herinnerden toen deze in de F1 van sv Loosdrecht keepte) kansloos. Er voel een last van Jordi’s schouders af, want enkele minuten daarna mocht hij weer alleen in volle vaart op de keeper af. Ook dit keer had de keeper geen antwoord op zijn inzet, maar de bal ketste via de doelpaal weer het veld in.

Na nog enkele minuten alle hens aan dek voor beide doelen, floot scheidsrechter Stan voor het einde en gingen alle witte mouwen verdiend de lucht in. Een bijzonder zwaarbevochten overwinning die de E1 op een puntentotaal van 12 uit 7 brengt. Volgende week rekenen we weer op een fitte Jordi G. en Jayson, want dan moeten we uit tegen BVV 31 E1 (al om 9.00 uur!).

30 oktober 2010, E1 – Altius E1 2-1

opstelling: Sam, Bob K., Bob v/d P., Jordi G., Guido, Jop, Jochem, Jayson, Jordi H.

(1e helft) 1-0 Jop, 1-1 Altius.

(2e helft) 2-1 Jordi H.

Man Of The Match: Bob K.