Gedeelde tweede plaats voor slordig C1!

Wat een heerlijke dag vandaag! Een strak blauwe lucht, heerlijke zonnetje en een mooie natte grasmat! Alle ingrediënten voor een lekkere voetbalwedstrijd dus. Na de vertoning van vorige week hadden we goede hoop op een scherper team wat de tegenstanders zou “opvreten”, maar zo gemakkelijk zou Altius zich natuurlijk niet naar de slachtbank laten leiden…!

De eerste helft leek qua scherpte een kopie van vorige week: zeer slordig dus, al moet gezegd dat er blij vlagen mooie aanvallen bijzaten. Via de vleugels kwamen we goed door, de afwerking was er echter niet…Algemeen beeld was dat Breukelen domineerde, legio kansen kreeg maar gewoon weigerde te scoren. Jim, Olivier en Stef kregen stuk voor stuk 2 tot 3 mogelijkheden om de score te openen…

Altius deed wat het kon, storen op het middenveld en proberen ons via de counter te verrassen. In de 10e minuut lukt dat bijna en kon Jesse de bal gelukkig met z’n voet nog weg ronselen. Na de zoveelste gemiste kans hadden we 4 minuten voor rust een klein slippertje in de verdediging! Door te zacht inpassen kon de bal snel door de linkerspits worden opgepikt en kon hij tegen de verhouding in de 0-1 in de korte hoek prikken. Wat een domper…hadden we dat vorige week ook niet? Een schepje er bovenop dan maar!

Jantijn wist Jim met een splijtende pass binnendoor te bereiken. Jim omspeelde z’n directe tegenstander en stond op 25 meter van de doellijn plots oog in oog met de ver uitgekomen keeper. Met een bekeken schuiver wist hij de bal langs hem te spelen en zo op slag van rust de stand op 1-1 te zetten. Minimaal verdiend, maar eigenlijk hadden we natuurlijk de wedstrijd al lang in de zak moeten hebben..Rust 1-1

Na rust kwam Yadelly er in voor Stef en schoof Jim door naar de rechts. Dit leverde direct gevaar op. Eerst stuitte Jim nog op de keeper, vlak daarna is het raak! Een schot van Olivier wordt nog weggewerkt en opgevangen door Hans. Die bedenkt zich niet en knalt de 2-1 voorsprong tegen de touwen. Binnen twee minuten is de wedstrijd beslist als Jim met weer een onnavolgbare actie op rechts z’n tegenstander doldraait en de keeper met een droge knal van z’n linkervoet kansloos laat: 3-1! Terwijl menigeen dacht en misschien hoopte dat Breukelen door zou zetten en eindelijk het doelsaldo een beetje zou opvijzelen, namen we wat gas terug en controleerde zo verder het spel. Kansen kwamen er zeker nog; zo kwam Justin allen voor de keeper en stiftte de bal net naast, had Olivier (weer) pech en ging een schot van Hans rakelings naast. De laatste 10 minuten kwam Altius nog in de buurt van een treffer, dit zou echter teveel van het goede zijn geweest. Eindstand 3-1, daar was natuurlijk prima mee te leven maar met een beetje meer scherpte en beleving had er best een grotere uitslag in gezeten. Toch een aardige ploeg die ons inziens te laag op de ranglijst staat, we verwachten dat zij nog wel gaan klimmen!

Noemenswaardig was natuurlijk wel de rentree van Jonas! In de tweede helft verving hij de moegestreden Joery, zoals we gewend zijn liet Jonas met een paar acties weer van zich gelden! Fijn dat ie er weer is, met een complete selectie gaan we weer verder….Alhoewel; volgende week is het herfstvakantie en missen we Hans in de wedstrijd uit tegen Hoogland… Zouden we de reeks voort kunnen zetten? We zullen het zien! Inmiddels zijn we naast SCH’44 op de tweede plaats gekomen met ieder 15 uit 6 (Een beter doelsaldo, 2 doelpuntjes die we vandaag hebben laten liggen….maakt nog het verschil!). Zij werden vandaag op eigen veld op een 3-4 nederlaag getrakteerd door het sterke VVZ’49 dat we nog niet uit moeten vlakken. Asc Nieuwland lijkt voorlopig ongenaakbaar en gaat fier aan de leiding met 18 uit 6 en een geweldig doelsaldo. Over drie weken (30 oktober) nemen we het thuis tegen ze op, we kijken er al naar uit! Eerst maar eens zien of we in de 4e uitwedstrijd op rij in Amersfoort een goed resultaat kunnen neerzetten!

Overige uitslagen: Zuidvogels – Nieuwland: 1-5, CJVV – Hooglanderveen: 1-2, Wasmeer – Hoogland: 2-2, SCH’44 – VVZ’49: 3-4, SV Baarn – VVZA: 2-1

9 oktober 2010: FC Breukelen C1 - Altius C1: 3-1 (1-1)