Eerste verlies van dit seizoen voor de F3 in Loosdrecht (1-6)

Tot nu toe werden alle wedstrijden gewonnen maar vandaag liep het anders. Ondanks keihard werken en als een team strijden voor de overwinning bleek Victoria vandaag sterker.

Kort na het beginsignaal lukt het nog om een voorsprong te pakken. Sten verovert de bal in de verdediging en speelt naar Thomas die langs de lijn naar voren sprint en hard op het doel van Victoria schiet. De keeper houdt de bal tegen maar moet de bal loslaten. Tim ziet dat, hij pakt de bal en scoort het enige doelpunt van de F3 in deze wedstrijd.

Vanaf het eerste doelpunt zat er een hoop tegen. Schoten op het doel gingen net naast of tegen de paal. De keeper van Victoria wist ook nog de nodige pogingen van onze jongens te stoppen.

Er werd hard gewerkt maar het zat er vandaag gewoon niet in. Victoria speelde goed en met een paar sterke spelers lukt het ze om in totaal zes keer te scoren.

Ik ben vandaag als beginnend coach een beetje in verwarring gebracht. De scheidsrechter van Victoria bleek niet alleen de wedstrijd te leiden maar ook de ‘tweede coach’ te zijn. Hij kon hierdoor naast het fluiten ook direct coachen in het veld. Ik dacht dat dit niet mocht maar het was erg effectief voor Victoria en het leek mij ook wel handig. Mijn vriendelijke verzoek aan hem om ook in het veld te mogen coachen werd helaas (en vreemd genoeg) niet gehonoreerd. Toen ik hem na de wedstrijd vroeg of het nou wel of niet toegestaan was als coach in het veld te staan verontschuldigde hij zich voor zijn misplaatste enthousiasme en bevestigde hij dat het niet mocht. Mijn verwarring was daarmee gelukkig weer over maar het was jammer dat dit gebeurde.

Onze jongens hebben het nauwelijks gemerkt maar het heeft ze zeker niet geholpen. Moe gestreden zijn we weer afgereisd naar Breukelen. Een nieuwe ervaring rijker en met veel energie om er volgende week weer tegenaan te gaan.