E1: Wasmeer pakt de punten

Onder het genot van een onverwacht maar heerlijk herfstzonnetje staat de lastige uitwedstrijd tegen Wasmeer E1 op het programma. De door coaches Erno en Sjaak klaargestoomde mannen betreden het kunstgras in Hilversum vol goede moed.

De eerste minuten verlopen aftastend van beide kanten. Als Breukelen meer en meer het spel in handen krijgt, blijkt Wasmeer een iets volwassener ploeg met een paar zeer goede spitsen. Twee keer voor de rust snijdt men met snelle counters door onze verdediging en weet het net goed te vinden. De 2-0 staat op het bord misschien iets tegen de verhoudingen in maar wel terecht.

Kort voor rust komt Breukelen via de ingebrachte Jordi H. met een knappe actie op 2-1, een knalhard schot hoog in de touwen. Even later ziet de scheids een duidelijke handsbal door de vingers van de ’tweede’ keeper van Wasmeer, jammer verder floot hij uitstekend. In de rust even eenieder weer op het juiste spoor zetten en er vol tegenaan.

Helaas blijken de aanvallers van Wasmeer toch weer iets slimmer en ligt al vrij snel na de rust de 3-1 in onze goal. Breukelen zet aan en probeert met goed combinatiespel het doel te vinden. Daar blijkt echter een keeper te staan die niet onder doet voor zijn voorhoede. Met enkele fantastische reddingen houdt de Wasmeerse keeper de voorsprong vast. Een ongelukkig moment in de verdediging leidt helaas tot een eigen goal: 4-1 en de afstand lijkt te groot te worden.

Toch geeft Breukelen niet op en blijft goed voetballen. Meer en meer wordt de lange bal gespeeld in de hoop nog een gelijkspel te forceren, maar helaas de bal wil er niet meer in en de tijd verstrijkt. Toch komt Breukelen nog even terug met een pegel van afstand door Jochum die de keeper wel te machtig is: 4-2.

De resterende tijd weet echter niemand meer het net te vinden en pakt Wasmeer verdiend de drie punten. Jammer jongens goed gespeeld. Volgende keer iets meer overtuiging in de benen dan winnen we dit soort wedstrijden gewoon!

2 oktober 2010, Wasmeer E1 – FC Breukelen E1 4-2

opstelling: Sam, Bob K., Bob v/d P., Jordi G., Guido, Jop, Jochem, Jayson, Jordi H.

(1e h.) 1-0 en 2-0 Wasmeer, 1-2 Jordi H.

(2e h.) 1-3 en 1-4 Wasmeer, 2-4 Jochum.