Valse start FC Breukelen

Ook afgelopen zaterdag tegen Eemdijk lukte het niet om voor het eerst punten te pakken in de zaterdag 1ste klasse, sterker nog het vlaggeschip heeft ook nog geen goal gescoord. Onder wederom ideale omstandigheden; een lekker zonnetje en een prima bespeelbaar veld in Spakenburg begon Breukelen aan de wedstrijd met Sjoerd Molleman voor het eerst in de basis.

Ondanks een goede voorbereiding begon het team wederom zeer slap aan de wedstrijd. Eemdijk is gewend om in te zakken en te counteren en dus het initiatief aan de tegenstander te laten, maar Breukelen begon zo armoedig dat Eemdijk zelf het initiatief kon nemen en via een prima aanval verdiend op voorsprong kwam.

Het duurde tot de 44ste minuut voordat Breukelen de eerste goede aanval op de mat legde. Helaas raakte de vrijgespeelde Wouter Kos de onderkant van de lat. Viel de bal vorig seizoen nog keurig achter de doellijn, deze keer geen goal op een normaliter zeer belangrijk moment zo net voor de rust.

In de rust zette coach van Zoest niet alleen de puntjes op de i maar ook op de rest van het alfabet. Met Jacky Castelijns wederom als extra aanvaller werd de tweede helft in ieder geval gemotiveerder en scherper begonnen. Breukelen speelde constant op de helft van Eemdijk, nam meer risico’s, maar speelde tegelijkertijd Eemdijk ook in de kaart. De ploeg zakte in en counterde een aantal keren gevaarlijk zodat de kansen die beide teams kregen gelijk verdeeld konden worden.

Goals werden er echter niet meer gescoord, waardoor er wederom tegen een nederlaag werd opgelopen. Een nederlaag die misschien wel harder aankwam dan de 0-6 tegen Ajax. Toen was immers de tegenstander een maatje te groot, nu mag men het geheel aan eigen falen toedichten.

Er zijn nog 4 teams zonder punten. Één daarvan is Veensche boys en zij komen aanstaande zaterdag richting Breukelen. De week erop speelt men uit tegen Marken een ander team zonder punten. Direct bij aanvang van de competitie al 2 cruciale wedstrijden die bepalen of Breukelen zich bij de middenmoot aan kan sluiten.