Goede competitiestart voor de C1

Vandaag dan eindelijk de start van de competitie! Onze voorbereiding inclusief de bekerwedstrijden vielen dit jaar een beetje in het water; letterlijk door de vele regen en figuurlijk door de onfortuinlijke blessures van verschillende aard waarmee we geconfronteerd werden.

De resultaten waren echter wel bemoedigend, zo werd er vooral steeds in de eerste helft aardig tot goed gevoetbald gespeeld en deden we zeker niet onder voor de hoofdklassers waartegen we speelden. Meestal ging het in de tweede helft dan wat minder en kwamen we wat ongelukkig op achterstand. Al met al gaf dit genoeg vertrouwen voor de competitie en stond iedereen vandaag al vroeg in het zonnetje te trappelen om te vertrekken naar Amersfoort (we zijn dit jaar met maar liefst 5 teams uit deze keistad ingedeeld…), tegenstander van vandaag heette CJVV C1.

Nog steeds geblesseerd waren Jonas en Bob, Junior was helaas ziek. Jim en Stef waren daarentegen weer volledig inzetbaar en dus konden we een goed team op de been krijgen. In de nieuwe tenues en in een heerlijk voetbalweertje betrad de basis van vandaag het kunstgrasveld van het verder mooie complex (wel een beetje weinig sfeer in de kantine..); Doel: Jesse met voor zich de verdediging bestaande uit Yardelly, Jantijn, Milan en Douwe. Middenveld: Joery, Hans en Jim, voorin Stef, Olivier en Justin. Jordi en Michiel begonnen vandaag op de wissel.

De instructies van Patrick waren om de eerste 5 a 6 minuten direct druk te zetten en proberen een vroege goal te forceren. De bedoelingen voor vandaag en dit seizoen zijn duidelijk: meestrijden om de bovenste plekken. De uitvoering was prima te noemen, CJVV werd direct vastgezet en snakte al snel naar lucht. Binnen drie minuten was het dan ook al raak; Uit een diepe pass van Justin wist Stef op snelheid de doelman te verschalken: 0-1 !

Breukelen zette verder aan, resulterend in een paar doelrijpe kansen voor Jim, Justin, Stef en Olivier. De schoten werden echter prima gepakt door een alerte keeper. Na de eerste stormloop werd het sein vanaf de kant gegeven om gas terug te nemen maar Breukelen controleerde het spel! Op een paar kleine speldenprikjes na kon CJVV geen vuist maken en speelde het spel zich af op de helft van de geel-zwarten! In de 25ste minuut was het Justin die na een mooie actie het overzicht behield en met een mooie steekpass Jim kon bedienen. De snelle Jim had geen problemen met dit buitenkansje en prikte de 0-2 binnen! Toen vlak voor rust Justin zelf de 0-3 bekeken kon binnenschuiven was de wedstrijd al beslist en werd tevreden de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft ging Breukelen in eerste instantie verder zoals in de eerste helft; met goed voetbal werd CJVV kansloos gelaten en tikte de mannen er lustig op los. Mooi te zien dat ze elkaar toch al gemakkelijk kunnen vinden en er ook in soms moeilijke situaties een voetballende oplossing wordt gezocht. Patrick stond dan ook glimmend en tevreden langs de kant, de doelpunten zouden op deze manier vanzelf wel gaan vallen.

Michiel en Jordi mochten het veld betreden voor Joery en Milan die later ook nog bij de C2 zouden moeten aantreden. Toen Justin wat ruimte zag voor een solo bekroonde hij deze met z’n tweede treffer van vandaag: 0-4 In de eerste helft had hij de lat al geraakt met een “poeier”, dit zou hij later nog eens herhalen…! De 0-5 was er eentje om “in te lijsten”: met een prachtige lange pass wist Jordi Jim vrij voor de keeper te zetten die de bal in de korte hoek langs de keeper werkte!!

Een monsterscore hing in de lucht maar juist toen viel het spel ver terug. Het goede spel weten we blijkbaar nog geen 2 x 35 minuten vol te houden en zo lieten we CJVV meer het spel overnemen. De laatste 15 minuten waren zij dan ook de betere al hadden we ook in die fase nog 2 of 3 keer kunnen scoren. De “eer” van CJVV werd verdiend gered door te gemakzuchtig verdedigen. Zo kon de rechtsbuiten de bal voor krijgen en kreeg de spits iets teveel ruimte om vrij in te mogen schieten…1-5!

Een mooie competitiestart met dank ook aan Bob die vandaag de rol van grensrechter op zich had genomen (zo heeft ieder nadeel ook weer z’n voordeel….)!! 5 teams wisten vandaag de eerste 3 punten te pakken en met 1 doelpunt meer mogen we onszelf in ieder geval voor 1 week de trotse lijstaanvoerder noemen! Volgende week komt het sterke en lastige SCH’44 bij ons op bezoek (11.00 uur) die verassend Wasmeer wist te verslaan…. we zijn dus gewaarschuwd!!

Overige uitslagen 1e klasse F: SCH’44 C1 – Wasmeer C1: 4-2, VVZ’49 C1 – Asv Nieuwland C1: 1-4, Hooglanderveen C1 – Hoogland C1: 2-2, VVZA C1 – Zuidvogels C1: 0-2, Altius C1 – SV Baarn C1: 2-4

Dinsdag 7 september i.p.v trainen een oefenwedstrijd tegen CDN C1 uit Driebergen, dezelfde spelers (plus Junior) worden om 18.30 uur verwacht, de wedstrijd begin om 19.30 uur (we spelen thuis). Overige spelers: trainen!

4 september 2010: CJVV C1 - FC Breukelen C1: 1-5 (0-3)