A2 door in de beker!

Vandaag moest FC Breukelen A2 laatste horde nemen om de volgende ronde van de KNVB beker te bereiken. Na zeges op Sv Hertha (1-8) en vv Maarssen (7-1) stond vandaag PVC op het programma. Dus wisten we wat er te doen stond vandaag, namelijk winnen!

Nadat het team om 11.30 verzameld was kon de bal eindelijk om 12.30 gaan rollen. Breukelen begon goed en dat leidde dan ook tot het eerste schot van de wedstrijd wat afkomstig was van de schoen van Bob. Na wat rommelige minuten kon Mark naar binnen trekken en een schot op doel lossen. Dit schot kwam helaas op de paal waarna Bob hem rustig in kon schuiven (1-0).

Na het vieren van het doelpunt was FC Breukelen niet meer bij de les. Dat leidde tot een slippertje van de Breukelse defensie waarna de rechtsbuiten van PVC de 1-1 makkelijk kon binnenschieten. Na de ongelukkige tegentreffer pakte FC Breukelen de draad weer op en begon weer te voetballen. Er werd goed vleugelspel gespeeld met Fatih en Mitchell maar dat leidde niet tot 100% kansen. In deze rommelige periode werden duels op het middenveld uitgevochten door Bart, Nick & Mark. De duels werden gewonnen en het middenveld van PVC werd moe gespeeld.

Na een mooie opening op Fatih kon Fatih voorgeven op Mitchell die hem met de “Hand van God” controleerde en de 2-1 tegen de touwen schoot. Voor de rust probeerde PVC stand te houden tegen het aanvallende FC Breukelen die vele kansen verzuimde. Toen was het tijd om te rusten.

In de rust waren er een aantal tactische ingrepen. Kees, Adriaan & Nick werden naar de kant gehaald en vers bloed Robin, Rick & Jeroen werden er in gebracht. Deze wissels pakte goed uit en FC Breukelen begon met veel meer elan te spelen. Met weer mooi vleugelspel kon Bob de 3-1 binnenschieten. Hiermee leek het verzet gebroken en leek het erop dat FC Breukelen deze wedstrijd ging winnen omdat het geloof bij PVC ook weg was.

Nadat Robin een cruciaal duel won op het middenveld van 2 mensen. Kon hij de vrijstaande Fatih op de vleugel bedienen. Fatih sneed naar binnen en legde goed af op de doorgelopen Robin die met een prachtig doelpunt de 4-1 kon aantekenen. Opvallend aan dit doelpunt was dat het alweer de 9e assist was van Fatih dit seizoen. Het hek leek nu van de dam maar FC Breukelen verzuimde om uit te lopen naar een monsterzege.

Gescoord werd er nog wel Mitchell met een mooie individuele actie en de bal knap in de verre hoek krulde 5-1. Dit was tevens de eindstand. Na het schudden van de handen kon de A2 genieten van de welverdiende goud gele rakker met een witte kraag. Volgende week eerste competitie wedstrijd op het programma. Hopelijk komen we dan net zo goed uit de verf als in de beker. In 3 wedstrijden namelijk 9 punten, 20 doelpunten voor en slechts 3 tegen.