OSM te sterk voor gehavend C1

Vandaag de eerste wedstrijd om het “echie”…Voor de KNVB Beker mocht onze C1 aantreden tegen Hoofdklasser OSM 75 C1.

Een mooie graadmeter na de eerste voorbereidingen, jammer dat het team nog verre van compleet is. Zo misten we vandaag 4 belangrijke spelers, toch werd dit goed opgevangen omdat de C-selectie in de breedte sterk genoeg is.

De eerste helft was minimaal gelijkwaardig te noemen; een goedspelend Breukelen bracht de verdedigers van OSM regelmatig in verlegenheid, er stond echter een goede sluitpost om het scoren te belemmeren. Aan de andere kant waren de aanvallen van OSM telkens gevaarlijk. Breukelen nam brutaal en terecht te leiding toen een toegekende strafschop feilloos door Jordi werd ingeschoten: 1-0 ! Er waren kansen op de 2e en 3e treffer, helaas stond de keeper op z’n post. Uit een scherpe aanval maakte OSM de gelijkmaker 1-1 direct gevolgd door een tweede treffer waarbij onze verdediging de bal niet goed verwerkte: 1-2. Onnodig dus en met deze stand werd de kleedkamer opgezocht. De “tik” was wel voelbaar, de jongens waren stil terwijl er toch genoeg kansen op een overwinning lagen!

Het beeld in de tweede helft werd al snel beïnvloed door de rode kaart van Jordi die een doorgebroken speler vloerde!

Met 10 man restte niet veel anders dan de aanvalslust van OSM te stoppen en de ballen weg te werken. De druk nam toe en bij een verkeerd teruggespeeld bal wist de spits van OSM de bal te onderscheppen en de 1-3 binnen te werken. OSM bleef de druk opvoeren en Breukelen kwam niet meer tot een behoorlijke aanval. De 1-4 en 1-5 vielen in de laatste 5 minuten, Breukelen stond inmiddels met 9 man na het uitvallen van Hans (bovenbeen).

Al met al een leerzame wedstrijd met twee gezichten. Wij zouden deze wedstrijd met een fitte en complete selectie graag nog eens overspelen, wie weet komt dat nog later in het seizoen.

Donderdag 26 augustus de volgende bekerstrijd uit tegen Argon C2, eens kijken of we een representatief team op kunnen stellen en of Jim dan weer van de partij is…

De bekerpoule kan na deze nederlaag in ieder geval gezien worden als onderdeel van de voorbereiding, we kunnen ons richten op de competitie.

21 augustus 2010: FC Breukelen C1 - OSM'75 C1: 1-5 (1-2) - KNVB Beker.