D1 wint eerste promotiewedstrijd van Omniworld!

d1-omniworld.jpg
Nog in een euforische stemming en wat baldadig arriveerden de spelers van de D1 vanavond in de kleedkamer voor alweer een volgende “finale”…de bekerwinnaars voelden zich opperbest en lijken momenteel niet te verslaan. Op zich natuurlijk mooi en enigszins terecht, toch schuilt hierin ook wel een klein gevaar en daarom was het nog flink wat werk voor John om de spelers toch weer op scherp te krijgen. Deze en de komende wedstrijd(en) om de promotie zijn voor de vereniging, de toekomstige spelers van de D1 en ook zeker voor de trainer van groot belang….Volgend jaar wil de D1 immers in de eerste klasse uitkomen!

Ondanks dat het vanavond de D5 van Omniworld betrof mocht deze tegenstander niet onderschat worden..ze waren immers ook kampioen geworden in de tweede klasse. Toch was het alweer snel duidelijk dat we wederom niet in de problemen zouden komen.

Na 5 minuten stuurde een prima spelende Mitchell Justin in de diepte aan. Deze had twee pogingen nodig om de bal in het doel te krijgen en de score dus te openen: 1-0 ! In de achtste minuut was het wederom Justin die de bal met wat geluk meekreeg en alleen op de keeper kon afgaan. Deze keer kende hij geen probleem en maakt keurig af: 2-0!

Vele kansen volgden maar werden door diverse spelers gemist of verprutst. We lieten Omniworld een beetje te gemakkelijk in de buurt van ons eigen strafschopgebied komen en bij een van de schoten werd de bal van richting veranderd waardoor Jesse kansloos was: 2-1 ! Geen paniek maar op dat moment toch niet gewenst. Gelukkig vielen snel de 3-1 en 4-1, beide gemaakt door Olivier. Eerst door het breed leggen van Justin en daarna na een schitterende pass van Mitchell. Beide goals werden beheerst en resoluut afgemaakt. Met deze stand werd er gerust, de weddenschappen op de einduitslag werden al gemaakt door de “bel-chinezen” op de tribune….

De tweede helft was niet veel anders; een veel sterker Breukelen wat te slordig met de kansen omging. Achterin kenden we niet teveel problemen en ook daar werd wat te gemakkelijk gedacht..De 5-1 viel door een schitterende trap van Justin vanaf de zijlijn! De wat kleine keeper kon er niet bij en de bal zeilde over hem heen in de bovenhoek. Het al genoemde nonchalante spelen (dit keer achterin) bracht ons ook nog een tegentreffer; een buitenkansje voor de spits van Omniworld die overigens prima afrondde: 5-2

De 6-2 en 7-2 kwamen van Justin, prima aangespeeld en weggestuurd door z’n teamgenoten. De score had absoluut veel hoger uit kunnen vallen, scherpte maar ook zeker wat meer oog voor de medespelers die vaak vrij staan of mee opkomen hadden daarbij geholpen..Desalniettemin een mooi resultaat, we hebben zeker ook aardig tot goed voetbal gezien. De eerste stap naar de zo begeerde eerste klasse is hiermee gezet..!! De tweede stap kan a.s. zaterdag 22 mei gemaakt worden, dit keer uit tegen AS’80 D4 uit Almere. De wedstrijd begint om 11.00 uur, we vertrekken om 09.30 uur vanaf FC Breukelen. Milan is er zaterdag niet bij, verder zijn we (zover ik weet) compleet!

A.s. maandag 24 mei (2e pinksterdag) volgt er een prachtig toernooi in Huizen tegen uitsluitend eersteklassers! (SV Huizen D1, Quick Amersfoort D1, VVZ Soest D1). Het toernooi begint al om 09.00 uur, onze eerste wedstrijd is om 09.35 uur. Gezien we ons om uiterlijk 08.30 moeten melden vertrekken we om 07.45 uur vanaf FC Breukelen.

18 mei 2010: FC Breukelen D1- Omniworld D5: 7-2 (4-1)