D1 sluit reguliere competitie af met overwinning op VIOD!

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd op het programma tegen hekkensluiter VIOD uit Tienhoven. De beslissing was al gevallen dus het was een wedstrijd om “des keizers baard”, maar met het oog op de bekerfinale van volgende week goed om in het ritme te blijven. Door de meivakantie en ziekte misten we vandaag 4 spelers (Willem, Nik, Gino en Junior) en vonden we de bereidheid van Duco, Dave en Mels uit de D2 om mee te gaan. Lars was er uiteindelijk toch bij vandaag……

De warming-up werd gedaan in de nieuwe kampioenshirts die vooraf werden uitgereikt; mooie polo’s en op de groei gekocht zullen we maar zeggen;-)

Aan het spel was goed te zien wie er kampioen is en wie er onderaan bungelt, Breukelen combineerde er vlotjes op los, en sneed diverse keren door de defensie van VIOD. Zeker 3 a 4 opgelegde kansen in de eerste 10 minuten werden erg nonchalant afgewerkt – erg scherp waren onze spitsen vandaag niet. Onze anders altijd zo trefzekere Justin had vandaag z’n verkeerde lenzen ingedaan, na mooie acties gingen z’n schoten ver naast het doel. De invallers deden het prima en hielden zich goed staande.

Dat het soms wat te gemakkelijk werd opgenomen werd in de 17e minuut duidelijk gemaakt toen de linksbuiten van VIOD niet veel in de weg werd gelegd, door kon breken en de bal kon voorgeven. Douwe kon z’n voet er nog even tussen krijgen maar niet voldoende om de 1-0 te voorkomen. Breukelen raakte echter niet in paniek, bleef lekker door voetballen maar stuitte telkens op de keeper of verprutste de soms 100% kansen. Wat kleine irritaties waren te bespeuren, niemand die echter twijfelde aan een goede afloop. VIOD verdedigde de voorsprong met passie en wist uiteindelijk het rustsignaal met de 1-0 voorsprong te behalen.

De tweede helft werd gespeeld met een “feestopstelling”. De spelers die dit jaar nog niet wisten te scoren (de verdedigers Lars, Milan en Douwe) werden in de aanval geposteerd als respectievelijk rechtsbuiten, spits en linksbuiten. Opmerkelijk was het daarom dat de normaal veel scorende aanvalslinie de eerste helft niet tot scoren kwamen maar dat we met deze verdedigers het net in de tweede helft wel wisten te vinden….

De gelijkmaker werd gemaakt door Mitchell na een combinatie met Douwe (1-1), de 1-2 viel met de hulp van een verdediger van VIOD (eigen doelpunt). Lars wist uit een doelpoging van Milan de rebound binnen te werken (1-3) en in de laatste minuut was het uiteindelijk Douwe die uit een voorzet van Max de bal in tweede instantie alsnog in de linkerhoek knalde. Zo bleef alleen de weer prima spelende Milan nog op “de nul” staan.. Hij kreeg genoeg mogelijkheden maar het zat hem echt niet mee….. Keeper en paal dwarsboomde het succes, hij heeft beloofd dit volgende week goed te maken…;-).

Zo noteerden we wederom een prima overwinning, de passie en scherpte ontbrak maar toch werd er zeker niet onaardig gespeeld. Gelukkig kwam iedereen verder ongeschonden van het veld en gaan we ons voorbereiden op het slot van het seizoen!

Buiten Willem die pas na de bekerfinale terugkomt, zijn we volgende week compleet (we gaan er tenminste van uit dat Junior weer hersteld is…!). Na de bekerclash volgen direct de promotiewedstrijden op 18, 22 en 25 mei (1 thuiswedstrijd en 2 uitwedstrijden). Verder op 24 en 30 mei nog twee hele mooie toernooien (Huizen en OSM 75) waar uitsluitend 1e klassers onze tegenstanders zullen zijn. Nog een drukke maand dus!

Zaterdag 15 mei de bekerfinale, we vertrekken om 10.00 uur vanaf FC Breukelen naar Uithoorn (terrein Legmeervogels). De finale begint om 11.30 uur, we rekenen op veel steun van onze supporters !!

8 mei 2010; VIOD D1 - FC Breukelen D1: 1-4 (1-0)