D1 op halve kracht naar ruime overwinning!

Nog moe van de succesvolle bekerinspanningen van afgelopen dinsdag moesten onze jongens vanavond alweer aan de bak tegen NVC uit Naarden. Op papier een van de mindere tegenstanders in onze competitie maar toch een ploeg die het je lastig kan maken, vooral als de krachten een beetje weg zijn gevloeid….

Vanavond ook geen wissels; Willem was nog niet 100%, Max ging vandaag uit het gips en Gino had een blessure opgelopen na een extra trainingkje met z’n vader….lekker dan! Toch kwam Breukelen verrassend genoeg zeer sterk en snel op voorsprong…In de 2e minuut was het Olivier die fraai werd vrijgespeeld door Martijn en de 1-0 al op het bord plaatste.

Een volgende snelle actie van dezelfde Martijn resulteerde in een mooie voorzet welke wederom door Olivier werd afgerond: 2-0. De kansen volgden elkaar in rap tempo op en zo was het Justin die na alweer een assist van Martijn de 3-0 mocht scoren. De voorspellingen aan de kant liepen al uiteen van 8 tot 12….

Wel werd er steeds slordiger afgewerkt en duurde het eventjes voordat Justin met een mooi afstandschot (inclusief stuiter) de vierde treffer mocht noteren: 4-0. Ondertussen waren er diverse 100% mogelijkheden om zeep geholpen en konden we het ons veroorloven om de bal vanaf 3 meter nog over het doel te krijgen….

Bij een van de spaarzame aanvallen van NVC mocht hun snelle en sterke spits (welke we in de voorgaande wedstrijden nog niet gezien hadden….) doorlopen en snoeihard uithalen. Via de lat belandde de bal onhoudbaar voor Jesse in het doel en werd de 4-1 ruststand bereikt.

De tweede helft viel er niet zoveel meer te genieten en eiste het drukke programma z’n tol. Veel balverlies, slordig en ongeïnspireerd werd de wedstrijd plichtmatig uitgespeeld, de keeper van NVC redde en behoedde z’n ploeg voor een monsterscore. In de allerlaatste minuut scoorde Justin nog rechtstreeks vanuit een corner en zo werd de toch nog ruime 5-1 eindstand bereikt.

Het was zeker niet de beste wedstrijd of het niveau van de afgelopen wedstrijden, toch was iedereen tevreden en hadden we begrip voor de vermoeidheid en gebrek aan beleving. Aanstaande zaterdag dient er wel uit een ander vaatje te worden getapt, dan wacht ons de enige ploeg die tot nu toe in staat is geweest ons 2 punten afhandig te maken middels een 1-1 gelijkspel; ’s Graveland D1 (momenteel 2e). We verzamelen om 10.15, de wedstrijd begint om 11.00 uur.

Bij winst is de competitie nagenoeg “gespeeld” en kunnen we ons opmaken voor de halve finale KNVB-Beker van a.s. woensdag 21 april tegen KVVA D1 (thuis om 19.00 uur). Zo ver is het echter nog niet…..

15 april 2010; FC Breukelen D1 – NVC D2: 5-1 (4-1)