D1 dringt door tot halve finale KNVB-Beker !!!

Na de belangrijke competitie overwinning op Eemnes afgelopen zaterdag waarin een belangrijke stap naar het kampioenschap is gezet, moest onze D1 vanavond naar Harmelen voor de kwartfinale in de KNVB-Beker tegen SCH’44 D1.

Veel was er over deze tegenstander niet bekend anders dan dat ze ongeslagen en met duidelijke doelcijfers bovenaan stonden in de competitie (ook tweede klasse). Tel daarbij op dat ze niet voor niets de kwartfinale hadden bereikt en het zal duidelijk zijn dat het een goede tegenstander was. De jongens werden dan ook op scherp gezet door John, geconcentreerd en gedreven werd er aan de wedstrijd begonnen. Nu we zover zijn gekomen wilde iedereen ook tot het gaatje gaan!

De eerste twintig minuten waren voor Breukelen! Direct werd duidelijk gemaakt waar we voor kwamen, wellicht werden wij wel iets onderschat door deze tegenstander….SCH’44 werd weinig ruimte gegeven, achterin stond het als een huis waar met name Nik en Douwe een sterke wedstrijd speelden. Uit een corner van Justin was het Olivier die de bal over de wat klein uitgevallen en onzekere keeper kopte: 0-1 en een juiste afspiegeling van het spelbeeld tot dan toe. Het wachten was dan ook op de tweede….

Deze liet niet lang op zich wachten en in de 18e minuut was het dan ook Justin die door Douwe werd weggestuurd en het klusje geheel zelf klaarde door op volle snelheid iedereen achter zich te laten en geen fout te maken: 0-2. Een mooie stand op dat moment en voor SCH’44 het sein om de remmen los te gooien. Breukelen kwam de laatste 10 minuten van de eerste helft dan ook wat meer onder druk te staan maar hield het hoofd koel zodat de rust eenvoudig met een 0-2 stand werd bereikt.

SCH’44 maakte er de tweede helft een mooie strijd van en het was dan ook te danken aan enkele mooie reddingen van een goed keepende Jesse dat er geen snelle tegengoal viel. Tussendoor wist Douwe de bal ternauwernood nog van de lijn te halen…. Breukelen leek te bezwijken op het middenveld maar bleef overeind…..Pas na 15 minuten wist Breukelen de grip weer enigszins terug te krijgen en leek het offensief van SCH’44 uitgewerkt…

De genadeklap werd dan ook gedecideerd uitgedeeld….Martijn onderschepte de bal en gaf een mooie steekpass op Justin. Deze omspeelde de keeper en maakte simpel af: 0-3. De wedstrijd werd feller en de scheidsrechter liet in de ogen van sommige spelers en toeschouwers wat teveel toe wat leidde tot discussies in en buiten het veld (John meende zelfs onze eigen trouwe meegereisde supporters niet meer te willen kennen..;-) De koppies bij SCH gingen even omlaag en dit leidde al direct de vierde treffer van Breukelen in door alweer Justin die ook ditmaal mooi vrij werd gespeeld door Martijn. Na twee verdedigers op het verkeerde been te hebben gezet stiftte hij vervolgens de bal over de keeper: 0-4 en applaus !!!

Met nog een zevental minuten op de klok liet Breukelen de teugels een beetje vieren wat resulteerde in een paar kansen voor SCH. Uit een van de overigens prima aanvallen werd de verdiende “eregoal” gemaakt en werd de eindstand hiermee op 1-4 gebracht.

Mannen, een geweldige prestatie, zeer goed en geconcentreerd gespeeld wederom tegen een sterke tegenstanders die ons toch wel op een aantal puntjes de baas was. Prima combinaties en fysiek sterk, toch viel er uiteindelijk op onze overwinning weinig af te dingen! De halve finale is hiermee bereikt, we houden de site in de gaten en zijn benieuwd wie onze volgende tegenstander wordt!

13 april 2010; SCH’44 D1 – FC Breukelen D1: 1-4 (0-2)