F1: het ajax van de Broekdijk Oost

Het was vandaag weer erop of eronder voor de jongens van de F1. Na een zeer goede wedstrijd van vorige week was het natuurlijk de vraag of ze dat niveau konden doortrekken naar de dag van vandaag met als enig verschil: het maken van doelpunten.

Zoals gezegd was vorige week het voetbal zeer verzorgd, kansrijke aanvallen maar geen doelpunten door een stuk of 50 engeltjes die op de lat van het doel van de keeper van CSW (Mike) hadden plaatsgenomen. Ryan heeft dat vorige week goed bekeken en heeft, naar nu is gebleken, al deze engeltjes in een doosje gedaan en meegenomen naar Breukelen.

De start van vandaag tegen Zuidvogels begon met een kleine tegenvaller. Dick, vaste waarde langs de zijlijn, had zich ziek afgemeld waardoor de jongens onder leiding van Andy het vandaag moesten gaan waar maken.

Na een goede start werd al snel duidelijk dat onze jongens zeer gretig op zoek waren naar doelpunten. Na diverse mooie acties en samenspel was daar eindelijk de verlossing, 1-0. Dit doelpunt leek de bevrijding en weer werd er veel druk uitgeoefend op de verdediging van Zuidvogels en zo waren daar de 2-0 en de 3-0.

De jongens van Zuidvogels deden alles wat ze maar konden maar Ryan heeft zich ook vandaag weer laten gelden. Met of zonder engeltjes op de lat, hij bleek zelfs voor de boomlange spits van Zuidvogels een onneembare hindernis.

Het verdere verloop van de wedstrijd werd nog mooier, de 4-0, 5-0 en 6-0 deden Zuidvogels uiteindelijk de das om. De jongens uit huizen kregen een lesje in effectiviteit en gedreven en goed samenspel.

Jongens van harte en hou dit vast zodat jullie voor ieder team een geduchte tegenstander zijn.

Levy beterschap en Ryan, Vincent, Roger, Ezra, Tieme, Jacko, Ruben en Damian tot volgende week.

Één van de vele trotse ouders!