D3 met gemak langs Huizen

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Huizen D4. Van de vorige ontmoeting, geëindigd in 1 – 1, was bij iedereen het formaat van de spelers bijgebleven.

Het manco van de vorige wedstrijd was vooral de zeer lange spelers achterin bij Huizen. Onze voorhoede had geen schijn van kans tegen deze veel snellere spelers. Voor de leiders dus een punt om over na te denken en de opstelling zodanig aan te passen dat we dit keer wel de kansen kunnen creëren en de doelpunten kunnen maken.

De D3 is nog steeds niet compleet, Lukas is nog zeker 4 weken uitgeschakeld met zijn gebroken pols. Vrijdagavond kwam daar ook nog Brendan bij die op de skatebaan lelijk is gevallen en zijn onderarm heeft gebroken. We hopen zowel voor Brendan als Lukas dat ze de laatste competitie wedstrijd er weer bij zijn. Zo niet dan in ieder geval tijdens het toernooi in België want daar willen we zeker niet zonder jullie spelen. Brendan en Lukas, iedereen wenst jullie een voorspoedig herstel.

Met Janneman nu in de spits en de belofte van hem dat hij er wel een paar zou scoren werd de wedstrijd aangevangen. Al snel werd duidelijk dat dit niet echt een moeilijke wedstrijd zou worden. De wijziging in de opstelling was duidelijk de juiste en de D3 had Huizen continu onder druk. Toch moesten we tot de 10e minuut wachten tot het eerste doelpunt viel. Met een mooi afstandschot van Niels vlak onder de lat had de keeper van Huizen het nakijken. We hoefden niet lang te wachten op het tweede doelpunt, na een gelukkige kaatsbal in het strafschopgebied kon de 2 – 0 worden gemaakt, door Janneman zoals hij had beloofd. Even leek het erop dat de D3 gemakkelijk een hoge score kon neerzetten maar dat bleef helaas uit. De enige nog echte kans in de eerste helft was een schot tegen de paal van Niels.

In de tweede helft ging de D3 weer goed van start, nu met de wind mee, werd er vooral van afstand geschoten. Met de afstandschoten was de D3 niet echt succesvol. Er waren er vele maar ze misten allemaal kracht en doel. Toch wist de D3 al binnen 5 minuten weer te scoren, niet met een afstandschot maar met een prachtige combinatie tussen Niels, Corne, Andrew en afgemaakt door Omar, 3 – 0. De tweede helft werd ook wat harder en vooral Michael had het zwaar te verduren. Terecht werd zijn tegenstander 5 minuten naar de kant gestuurd. Er vielen geen doelpunten meer maar de wedstrijd werd leuk om naar te kijken met soms prachtige combinaties. Ook Huizen werd nog enkele keren gevaarlijk, maar zoals altijd wist Matthijs ook nu weer het doel schoon te houden.

Een leuke wedstrijd die terecht gewonnen is.

Volgende week hebben we een toernooi in Hoofddorp. We zijn ingedeeld in een poel met teams uit de tweede klasse. Zwaar maar niet erg, want nu kunnen we ons goed voorbereiden op de wedstrijd van 10 april, uit bij Hertha D2 in Vinkeveen.

FC Breukelen D3 –Huizen D4 3 – 0 (2 – 0)