De D3 gaat rustig door

Vandaag wachtte ons de wedstrijd uit, bij en tegen Eemnes D3. Met de laatste uitslag nog in onze gedachten (2 – 2) en de stand in de competitie (gelijk aantal punten, wedstrijden, verloren, gelijk en gewonnen, maar een beter doelsaldo) een cruciale wedstrijd voor deze seizoenshelft. De basis voor deze week was niet helemaal ideaal. Met 3 afzeggingen van Mickey, Michael en Omar (geblesseerd) zijn we afgereisd naar Eemnes zonder reservespelers. Iedere blessure zou dus direct een man minder in het veld betekenen.

Niet de meest ideale situatie, maar helaas konden we nergens een reservespeler vinden omdat alle D elftallen rond dezelfde tijd een wedstrijd hadden. Met 11 spelers vertrekken heeft ook zijn voordelen, geen wissels dus rust voor de spelers en de leiders.

Over de eerste helft en het eerste deel van de tweede helft kunnen we kort zijn; geen echt goed voetbal van beide kanten met een iets feller Eemnes. Aan beide zijden werd er veel balverlies geleden en als algemeen spelbeeld kan gezegd worden dat Eemnes het betere van het spel had. Opvallend was dat er dit keer minder gevaar kwam van de nummers 10 en 11 van Eemnes zoals we in de thuiswedstrijd hebben ervaren. Door duidelijker instructies aan onze verdedigers en het middenveld konden beide behoorlijk in toom worden gehouden. Echt veel kansen waren er niet maar de kansen die er waren, waren vooral voor Eemnes. Bij enkele kansen is de D3 goed weggekomen want het had zomaar 2 - 0 kunnen staan.

In het tweede gedeelte van de tweede helft was er een duidelijke opleving van de D3. Ondanks de tegenwind en zeker door het goede voetbal van Bitoe, werd er steeds beter opgebouwd vanaf vooral de rechterzijde. Na wat heen en weer gekaats in het strafschopgebied van Eemnes werd een vermeende handsbal geconstateerd en, misschien mede door het appel van enkele D3 spelers, door de scheidsrechter omgezet in een strafshop.

Met de prachtige penalty van vorige week nog in het achterhoofd moet het team gedacht hebben; Niels neemt hem maar. En ook deze keer was de keeper kansloos en konden we met een 0 – 1 voorsprong de laatste 10 minuten gaan uitspelen. De laatste 10 minuten gebeurde er nog heel wat, want kort na de strafshop was het Niels die met een shot helaas de paal raakte en de keeper nog net de bal van de lijn wist te plukken.

Vanaf dat moment ging Eemnes volop druk zetten en ontstonden er nog enkele hele gevaarlijk situaties voor het doel van Matthijs. Het geluk was echter aan onze zijde. Net voor het einde was er een harde confrontatie tussen Janneman en een Eemnes speler. Janneman, geraakt aan zijn enkel, moest het veld geblesseerd verlaten. Niet kort daarna werd er afgefloten en wisten we dat we deze wedstrijd echt gewonnen hadden.

Met dit prachtige resultaat verstevigen wij onze koppositie in de competitie. Volgende week de return tegen Huizen D4. Onze kans om de slechte 2 - 2 van vorige keer goed te maken. Met Janneman gaat het overigens weer beter. Niets gebroken of gescheurd. Over twee dagen moet het al weer beter gaan en dan zien we hem vast de volgende wedstrijd weer in het veld. Janneman, beterschap gewenst.

Eemnes D3 – FC Breukelen D3 0 – 1 (0 - 0)