Breukelen F2 verantwoordelijk voor thriller in Vinkeveen!

Breukelen F2 ging zaterdag 20 maart naar Vinkeveen om te beslissen welk elftal aansluiting houd met de top van de ranglijst. De voorjaarscompetitie is slechts 3 wedstrijden oud en nu al is ’t van het grootste belang om de concurrenten van het lijf te houden. De F1 van Hertha uit Vinkeveen is zo’n concurrent waarvan absoluut gewonnen moest worden. De zege tegen SV Naarden van een week ervoor gaf de spelers en supporters in ieder geval de nodige moed.

Deze verslaggever hoorde nog net de coach in de kleedkamer zijn spelers vertellen dat Hertha knap (of “knapp”?) verloren had van S.V. Maarssen en dus de tegenstander absoluut niet mocht onderschatten. De tactische aanwijzingen in de kleedkamer voorafgaand aan de wedstrijd klonken professioneel. Ik voorspel u, er is een 2e Louis van Gaal in wording bij FC Breukelen. Dat bleek ook uit het feit dat niet alle spelers de aanwijzingen van de coach hadden begrepen (topcoaches zijn genieen die niet door iedereen worden begrepen; waarschijnlijk een uitspraak van Louis van Gaal zelf).

Hertha was zeer fel in de beginfase van de wedstrijd en onze jongens lieten zich telkens in de persoonlijke duels aftroeven. Het was een geluk dat onze F2 niet op achterstand werd gezet. Een scherpe counter gecombineerd met voortreffelijk combinatiespel resulteerde in een mooi doelpunt van Destin. En niet veel later was het Rick die het aandurfde om vanuit de verdediging naar voren te “op te rukken”, een hard schot loste dat op de paal landde, om vervolgens in de rebound de 2-0 maakte.

F2 dacht op rozen te zitten, maar rozen hebben ook doornen en die kunnen gevaarlijk veel pijn doen. Hertha kwam door slordig balverlies van de onzen op 1-2, en in de 24e (!!!) minuut van de eerste helft werd zelfs de gelijkmaker gemaakt, 2-2. De scheidsrechter was blijkbaar vergeten dat er F-voetballers op het veld stonden, en dat een speelhelft slechts 20 minuten duurt.

In de rust kregen de jongens een heerlijke verfrissing, en een donderspeech van de coach wat ook wel nodig was. De strijdlust, ook wel “Kampfgeist” genoemd was ver te zoeken bij enkele spelers. In het begin van de 2e helft drong dit nog niet door bij onze jongens. Het spel rolde van links naar rechts over het veld waarbij beide elftallen even zoveel kansen kregen, als ook weggaven.

Regelmatig hoorde je “oeh” en “aaaah” langs het veld; de supporters leefden mee. Iedereen wachtte op het doelpunt dat het duel kon beslissen. Vijf minuten voor tijd leek het noodlot toe te slaan omdat Hertha via een goed opgezette aanval de 3-2 maakte. De coach van Hertha kon zijn geluk niet op, en vroeg regelmatig aan de scheidsrechter hoeveel tijd er nog te spelen was.

Onze F2 liet de moed niet zakken en zette aan voor een slotoffensief. Alle spelers, Yme, Rick, Jurriaan, Matt, Destin, Pim, Tommy en Olivier zochten de aanval, en zelfs onze keeper Daan was een keer in de buurt van de middenlijn. En warempel, binnen een tijdsbestek van amper 3 minuten maakten Pim en Destin de gelijkmaker en zelfs de 3-4. Deze klap kwam bij Hertha aan als een mokerslag. Niet veel later floot de scheidsrechter na ruim 20 minuten speeltijd voor het einde van de wedstrijd. Weer 3 kostbare punten!

Jongens van de F2, we hebben genoten, maar maak het de volgende keer niet zo spannend