De E5 toont enorme veerkracht en vechtlust

Nadat de Spongebob was gearriveerd, vertrokken ouders en spelers in alle vroegte richting Hilversum. Om 9.00 uur stond namelijk Altius E4 op het “menu”.

Na de warming up en de peptalk van hoofdcoach Sjaak, die door maar liefst 2 coaches wordt ondersteund, werd er afgetrapt. Er werd meteen door Breukelen de aanval gekozen. Helaas moest Bas al in de eerste minuut het veld verlaten na een vervelende knieblessure.

Handige Nick wist als eerste tijdens een corner de bal achter de doelman van Altius te prikken. De eerste helft golfde het spel heen en weer en werden er aan beide kanten veel kansen gecreëerd, maar de tegenpartij bleek razendsnel in de counter en de** 1-1** bleef dan ook niet uit.

Na de limonade werd de wedstrijd hervat en voordat onze jongens met hun ogen konden knipperen stonden ze opeens 4-1 achter. Hoogste tijd om de knop om te zetten, er was tenslotte nog een kwartier te gaan en opgeven kennen we niet. Vervolgens werd er gestreden voor elke meter en was de beer goed los.

De tegenstander liet links en rechts gaten vallen en dat moet je niet doen met lepe en beweegelijke spelers als Skye en Floris in de aanval. Beide tekende voor de doelpunten en de stand was opeens** 4-4**. Ouders en meegereisde supporters van FC Breukelen waren niet meer te houden en “brulboei Harry” deed er nog een schepje bovenop.

Melle, Daan en de 2 Bobs schroomde niet om zich voor de tegenstander te gooien en ouderwets te bikkelen in de achterhoede. Uiteindelijk wist Breukelen door goed over te spelen een 6-4 eindstand in de wacht te slepen. Een terechte en verdiende uitslag. Jongens, chapeau, proficiat en fantastisch gedaan!

Het leuke van dit team is dat het niet door een speler wordt gedragen, maar een echt collectief is. Iedereen werkt hard voor elkaar en de koppies gaan niet hangen als het even tegen zit.

Op naar het volgende kampioensschap zou ik zeggen.