A1 wint ruim van Victoria

De A1 wisselt dit seizoen goede wedstrijden af met slechte. De ploeg is te wisselvallig om boven in de eerste klasse mee te kunnen draaien. Zaterdag had de ploeg van trainer Jan Blom in ieder geval een goede dag. Er werd thuis overtuigend gewonnen van Victoria uit Hilversum.

Ondanks de vele regen was het kunstgrasveld in Breukelen goed te bespelen. De thuisploeg kwam wat aarzelend uit de startblokken. De combinaties liepen stroef en fc Breukelen gaf Victoria de gelegenheid in de wedstrijd te komen. Je kon zien dat we een paar weken geen duel hebben gespeeld.

De 1-0 werd halverwege de eerste helft gemaakt door Jurre. Het was een strak schot in de hoek. De voorsprong bracht wat meer lijn in het spel van de thuisploeg en vanaf dat moment domineerde de A1 de wedstrijd. Opvallend was wel dat de Breukelse ploeg tot de zestien meter redelijk combineerde en de tegenstander goed onder druk zette, maar dichtbij het doel weinig slagvaardig was. De rust werd bereikt met een magere 1-0 voorsprong.

Na de thee was het verzet van Victoria gebroken. De bezoekers, die al met weinig reserves waren aangetreden, kreeg te maken met enkele blessures en speelden een groot deel van de tweede helft dan ook met tien man. Fc Breukelen speelde dan ook louter op de helft van de tegenstander en creëerde nog zeker een tiental kansen. Uit drie daarvan werd gescoord: 2-0 opnieuw door Jurre, 3-0 door Nino en de 4-0 door invaller Terrence die net terug was van een skivakantie met school. Omdat onze jongens zelf helemaal geen kans weggaven, werd de eindstand 4-0.

Een nuttige overwinning, dat wel, maar niet een die veel zegt over onze mogelijkheden van onze ploeg op dit moment. Komende zaterdag spelen we uit tegen Altius. We hebben nog steeds enkele blessures, dus Jan zal moeten puzzelen met de opstelling. Als we zaterdag in Hilversum weer winnend de kleedkamer opzoeken, kan het nog een mooie seizoensafsluiting worden.

Opstelling fc Breukelen A1: Sander, Irvin, Vincent, Bas, Gerard, David, Jurre, Peter, Nino, Tomra en Bob.

Wissels: Terrence, Ward (B1), Dion (B1) en Mark

Foto’s: Nico van Stroe