Kantje boord voor de D3!

FC Breukelen D3 – Eemnes D3 2 – 2 (1 – 2)

Eindelijk weer een wedstrijd na een lange periode van vorst en sneeuw. Wel wat regen maar een kniesoor die daar nu op let. Vandaag stond Eemnes D3 op het programma. Een geduchte tegenstander, na even teruggekeken te hebben naar de resultaten van dit team, en zeker ook ondervonden tijdens de wedstrijd van vandaag. Met 4 afmeldingen zijn we aan de wedstrijd begonnen met hulp van Maxim en Dave. Deze keer was ook Mart weer van de partij na enkele weken geblesseerd te zijn aan zijn knieën.

Gelijk vanaf de aftrap was het al duidelijk dat dit niet gemakkelijk zou worden, Eemnes was duidelijk veel feller op de bal en had continu iemand op het middenveld vrij staan. De combinatie van de nummer 10 en 11 van Eemnes bleek een gouden te zijn waarop wij geen goed antwoordt hebben gevonden. Al in de 5e minuut was het raak en maakte de nummer 10 van Eemnes de 0 - 1. Helaas hadden we niet veel geleerd van dit moment en 6 minuten later was het voor de tweede keer raak. Een zelfde combinatie tussen de vrije nummers 11 en 10, recht door het midden, ongrijpbaar voor de altijd sterk keepende Matthijs. 0 - 2 door dezelfde nummer 10 van Eemnes.

Ondanks het niet bijzondere spel van FC Breukelen, vaak te korte ballen, veel balverlies en te laag baltempo, werden er toch wel kansen gecreëerd. Enkele uitbraken van de sterk spelende Lukas, een gemist schot op doel van Niels en het uiteindelijke doelpunt van de altijd scorende Corné bracht de ruststand op 1 - 2.

Tijdens de rust werden enkele aanpassingen gemaakt aan de opstelling, Brendan naar zijn vertrouwde positie in de spits en wat meer voetballend vermogen op het middenveld met Niels, Corne, Maxim en Rutger. Het uiteindelijke spelbeeld veranderde niet veel maar de druk van de tegenpartij was wel verdwenen.

Eindelijk in de laatste minuut kwam dan toch het verlossende doelpunt, uit een kluts en misschien niet helemaal verdient, de 2 - 2 van Andrew na voorgeven van Brendan.

Met dit gelijke spel zijn we goed weggekomen. Neemt niet weg dat FCB D3 de hele wedstrijd is blijven voetballen en blijven jagen op het gelijke spel, misschien niet altijd even fraai maar je ziet; de aanhouder wint. FC Breukelen D3 goed gewerkt en Jan Verbeek bedankt voor het fluiten van de wedstrijd.

De volgende wedstrijd thuis tegen Argon D4.