D1 helpt C2 aan drie punten!

FC Breukelen C2 (D1) – OSM’75 C3: 3-2

Onze D1 werd vrijdag 19 februari gevraagd om bij te springen bij de C2 omdat deze “enkele” spelers misten vanwege de krokusvakantie. Nadat onze bekerwedstrijd tegen Hilversum (wederom) was afgelast en de schaduwwedstrijd tegen Delta Sport D1 geen doorgang kon vinden was dit een welkom verzoek.. Dat we met maar liefst 9 (!) D1 spelers zouden aantreden hadden ook wij niet verwacht, het was dan ook meer de D1 met aanvulling van enkele C2 spelers dan andersom…..

Bij het betreden van het veld leek het wel David tegen Goliath, kabouters tegen reuzen…maar we wisten eigenlijk ook dat een D1 in “normale doen” voetbaltechnisch tot veel in staat zou zijn. Dit bleek vandaag gelukkig ook het geval; ondanks het fysieke verschil tikte deze “C2” de bal lekker rond en paste de mannetjes zich moeiteloos aan. De eerste helft ging dan ook gelijk op met de wat betere kansen voor FC Breukelen. Toch bleef het brilstand tot aan het rustsignaal staan en kon gelegenheidscoach John tevreden zijn.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld. Onze mannetjes begonnen zowaar brutaler te worden en namen het spel in handen, Uit een prima aanval en prachtige voorzet van rechts kon Olivier de bal vrij binnenlopen: 1-0 ! Het thuispubliek stond te juichen, het meegereisde uitpubliek probeerde hun mannen vooruit te schreeuwen. De “C2” ging op jacht naar een tweede treffer maar in deze jacht vergaten ze ook een beetje hun verdedigende taken. Zo kon het gebeuren dat OSM doorbrak en op onze keeper afging. Nadat deze in eerste instantie nog had weten te redden kon OSM uit de rebound de bal in het lege doel werken: 1-1 ! Jammer maar het spelbeeld bleef onveranderd; brutaal tikkende en strijdende krijgers tegen een steeds machtelozer wordend OSM. De C2 nam zoals verwacht weer een voorsprong toen Olivier na een knappe kapbeweging vrij mocht aanleggen en de bal onbereikbaar in de hoek plaatste: 2-1. Niemand verwachtte dat OSM nog terug zou komen maar uit een van de weinige corners was het voor de lange mannen uit Maarssenbroek een koud kunstje om de 2-2 binnen te koppen….

Met nog 7 minuten op de klok ging de “C2” weer op jacht naar een verdiende overwinning. Een vrij trap op de lat en enkele schoten net naast leek een gelijkspel in te luiden totdat Olivier aan een onnavolgbare actie begon; met een slalom wist hij zich van 4 verdedigers te ontdoen maar oog in oog met de keeper verslikte hij zich…de bal sprong van z’n voet en probeerde hij de boel nog te herstellen. Daarbij nam hij een vreemde snoekduik, stond weer op, veroverde de verloren gegane bal, kapte en rondde toen beheerst af: 3-2 ! Olivier’s derde en deze keer kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Tevreden stapten de mannen van de D1 het veld af, ze hadden zich niet laten imponeren door het fysieke verschil maar zijn blijven voetballen en bezorgden de C2 zodoende een wel zwaarbevochten driepunter!

Volgende week zijn we vrij maar zullen we enkele teams bijstaan die door de krokusvakantie in de personele problemen zitten. Eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 6 maart uit tegen NVC D2.