D1 eerste tijdens 1e ronde KNVB Zaalvoetbaltoernooi!

img_0605.jpg
09 januari 2010: FC Breukelen D1 wint zaalvoetbaltoernooi KNVB en gaat door naar de volgende ronde!

Na inmiddels drie weken zonder training stond het volledige team vanmorgen vroeg (08.45 uur) in de gure kou bij FC Breukelen klaar om te vertrekken naar het KNVB Sportcentrum in Zeist!

Waren we enkele weken geleden helemaal niet bij met dit “verplichte toernooitje” (we hadden immers een uitnodiging binnen voor een oefentoernooi bij Desto met eersteklassers), nu de weersomstandigheden buitenvoetbal onmogelijk hadden gemaakt waren we er wel blij mee!

Ondanks dat er zeer veel gewisseld moest worden (je mag immers maar met 5 man tegelijk in het veld staan) was deze beweging vandaag meer dan welkom. Ook voor de komende week zijn alle trainingen al afgelast en moeten we zelfs al vrezen voor de bekerwedstrijd van 23 januari…

De poule bestond uit drie teams, samen met FC de Bilt D1 en Jonathan D1 (beide uitkomend in de eerste klasse zouden we gaan uitmaken wie er volgende week in de winnaarpoule zou gaan spelen. Ieder team zou elkaar twee keer treffen dus vier wedstrijdjes van 18 minuten.

De eerste wedstrijd speelden we tegen Jonathan D1 (naar later bleek niet de echte D1 maar een lager D elftal). Deze wedstrijd werd na een 1-0 achterstand snel omgebogen en simpel met een 5-1 uitgetikt. Wel moesten onze jongens erg wennen aan de bal (volgens een “kenner” een soort plastic zak met zand) en de strenge regels die gelden in de zaal. (1-1 Olivier, 2-1 Niels, 3-1 Olivier, 4-1 Nik, 5-1 Martijn).

De tweede wedstrijd tegen FC de Bilt D1 waren de boys een beetje overmoedig geworden door de eerste gemakkelijke overwinning. De afwerking voorin faalde en door twee momenten van slapte stonden we met 2-0 achter. De 2-1 viel nog wel drie minuten voor tijd maar daar bleef het bij (2-1 Max).

Gelukkig mochten we snel revanche nemen en werd de Bilt met een kansloze 4-1 nederlaag terug in de hoek gezet (1-0 Martijn, 2-0, 3-0 en 4-1 Olivier).

De laatste wedstrijd tegen Jonathan werd niet moeilijk meer en de 3-0 was een eenvoudige maar duidelijke overwinning (1-0 Gino, 2-0 Olivier, 3-0 Justin).

Zo hebben we toch lekker gebald en kijken we uit naar volgende week (gelukkig op een wat Christelijkere tijd..). Mooi te zien dat sommige spelers in de zaal beter tot hun recht komen en andere daar weer meer moeite mee hebben. Toch heeft iedereen goed en geconcentreerd gespeeld maar was het onrustige gewissel wel jammer. Volgende week gaan we dat anders doen en maken we twee gelijkwaardige teams. Ieder team speelt dan twee wedstrijden en met twee wissels per team zal het dan hopelijk beter zijn.

Mannen, geniet verder van het schaatsen, wees voorzichtig en kleed je goed met deze barre omstandigheden. Volgende week verzamelen om 14.45 uur – geen training tenzij anders vermeldt.