OOK C2 KAMPIOEN VAN DE NAJAARSCOMPETITIE!!!

image001.png
Beter laat dan nooit hier dan toch nog de vermelding dat ook de C2 van FC Breukelen kampioen is geworden tijdens de najaarscompetitie. Jongens alsnog van harte GEFELICITEERD met deze mooie prestatie!

Waarom nu pas dit bericht hoor ik sommigen al denken? Heel simpel: omdat de technische staf in de veronderstelling was dat de competitie bij de C-junioren over het gehele seizoen verliep………….

Of was het dan stiekem toch een truc van de trainers om de spelers tot op het einde scherp te houden? Want dat is natuurlijk wel eens moeilijk bij een groep jongens in deze leeftijdscategorie. Maar nee hoor, ik zal de schuld gewoon leggen waar die in dit geval hoort: bij de technische staf dus.

Nu even kort terugblikkend op het team en zijn prestaties:

Met het minst gespeelde aantal wedstrijden (8) in deze competitie toch de meeste punten binnengehaald (21) met slechts 1 nipte nederlaag tegenover 7 overwinningen. Ik zou dus zeggen: de titel is meer dan verdiend. Wat kenmerkend is voor dit team is de immer aanwezige strijdlust in combinatie met bij vlagen zeer goed voetbal en de op deze leeftijd uitstekende tactische discipline. Vanuit een duidelijke organisatie bij zowel balbezit als balverlies kon elk individu en elke linie zich onderscheiden (wat men dan ook deed): de aanvallers met hun snelheid en hun sterkte in 1:1-situaties, de middenvelders met hun goede omschakeling en nauwkeurige passing, de verdediging met hun duelkracht en opbouwende kwaliteiten en uiteindelijk de keeper met zijn coaching en het “er staan” op het moment dat het moest.

Complimenten zijn dus zeer zeker op hun plaats. Maar anderzijds het seizoen is nog niet over, je kan en mag immers nooit te lang terugblikken op prestaties uit het verleden. Dus laten we er de 2de seizoenshelft weer volop tegenaan gaan waarbij prestaties een pre zijn maar verdere ontwikkeling als voetballer een MUST!

Stefan, Dennis & Patrick