Gevoelige nederlaag van machteloos A2

De overwinning op de A6 van Argon van vorige week heeft de A2 van FC Breukelen veel vertrouwen gegeven. De titel was weer binnen bereik, met de wedstrijd tegen de koploper in het vooruitzicht. Eerst diende er nog te worden afgerekend met Argon A6, dat dit keer naar Breukelen afreisde.

Wellicht uit gemak of verveling kwamen er bij het verzamelen al vele mensen te laat. Hierdoor bleven Ferry en Guido bijvoorbeeld de gehele eerste helft op de bank. In tegenstelling tot vorige week misten we wel Steven en Jurre. Jurre deed gewoon weer met de A1 mee, Steven lag in het ziekenhuis met een acute blindedarmontsteking. Hem is veel beterschap en sterkte toegewenst. Rens en Casper hadden nog last van een blessure, Darryl en Ferry deden zaterdag wel weer mee. Argon A6, dat op wraak uit was na de verliespartij van vorige week, gaf zich niet gewonnen tegen de A2, en dat was te merken in de wedstrijd.

In de eerste helft begon de A2 sterk. Het zette meteen druk op de tegenstander en bracht de bal naar voren, waar Raymond een grote kans kreeg. Waar hij vaak raakt, schoot hij de bal nu links naast het doel. De A2 liet Argon vaak komen en kreeg het in het verdere verloop van de wedstrijd moeilijk met de lange ballen die de Mijdrechtenaren hanteerden. Zelf creëerde het weinig. Na een minuut of 23 kwam Argon dan ook verdiend op voorsprong. Bij het uitverdedigen raakte de achterhoede van de A2 ongelukkigerwijs de scheidsrechter. De bal kwam via hem voor de voeten van een tegenstander, die niet aarzelde en doeltreffend uithaalde richting de linkeronderhoek.

De A2 antwoordde vrij snel. Het zocht weer de weg naar voren en zag daar Raymond de bal op de paal koppen na een goede voorzet vanaf de flanken. In de nastoot raakte ook Michael het houtwerk. Een minuut later was de gelijkmaker wel een feit. Thomas, die opnieuw een puike partij speelde, werd weer eens diep gestuurd vanaf het middenveld, en zag dat de Mijdrechtse doelman te ver voor zijn doel stond. Op bijna identieke wijze aan zijn goal van vorige week scoorde de spits door de bal over de keeper heen te krullen. Hierna greep de Argon-coach in. Met vier nieuwe krachten, allen van buiten de eigenlijke A6 van Argon, moest de wedstrijd in het voordeel van de uitploeg beslist worden. Dit moest dan in de tweede helft gebeuren.

Na de rust stond de Breukelse verdediging anders. Als experiment werd Jannes centraal geposteerd op de plaats van Marcel. Guido kwam erin als linksback. De achterhoede bleek kwetsbaar zonder zijn aanvoerder, die als één van de weinigen zijn niveau haalde. Al snel werd het namelijk 1-2. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door de A2 onvoldoende weggewerkt, waarna Argon toesloeg. Toen Marcel er weer inkwam bleef Argon goed spelen. Vooral aan de zijkanten werd het menigmaal gevaarlijk. Na een kwartier in de tweede helft werd de Argon-rechtsbuiten ingespeeld, die door Guido vrij werd gelaten. Doordat rechtsback Jonathan buitenspel ophief mocht deze speler doorlopen, om Myron in de verre benedenhoek kansloos te laten.

Even later viel de definitieve beslissing. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd pardoes door Jonathan, die een uiterst ongelukkige wedstrijd speelde, over de eigen doelman heengekopt. Op dat moment waren de toppers van Argon alweer gewisseld, waarna de Mijdrechtenaren het rustiger aandeden. Raymond pikte nog een goaltje mee nadat hij vanaf een moeilijke hoek knap de verre kruising vond, een vrije trap van Marcel bracht bijna succes. Het kwaad was echter al geschied. Het zicht op de titel is nu een stuk troebeler geworden door deze terechte, maar gevoelige nederlaag.

De achterstand op koploper Argon A5, dat aanstaande zaterdag op bezoek komt, is opgelopen tot zes punten. Als zaterdag niet wordt gewonnen lijkt het een kansloze zaak te worden. Het spel dient een stuk verbeterd te worden om een kans te maken. Tegen de A6 van Mijdrecht leken de Breukelaeren de wil om te winnen niet te hebben. De felheid ontbrak, ondanks de drie gele kaarten die het kreeg. Ook individuele fouten, zoals die gemaakt werden zaterdag, mogen niet gemaakt worden tegen de nummer één van de ranglijst. Volgende week beter.

21-11-2009 FC Breukelen A2 – Argon A6 2-4

Opstelling eerste helft: Myron, Jonathan, Alex, Marcel, Jannes, Samphan(Darryl), Mark, Michael, Mike, Raymond, Thomas

Opstelling tweede helft: Myron, Jonathan(Michael), Alex, Jannes, Guido, Ferry, Mark(Marcel), Michael(Mike), Darryl, Raymond, Thomas

Afwezigen: Rens, Steven

Geel: Samphan, Michael, Thomas

Doelpunten: Thomas, Raymond

Man of the Match (van Breukelen dan): Thomas