D4 weer terug op het juiste spoor

Dat was even schrikken vorige week. Tegen de hekkesluiter van de linkerrij, Huizen D5, werd de eerste gevoelige nederlaag geleden. Een vroege strafschop tegen zorgde voor het enige doelpunt in deze wedstrijd. Concurrent Olympia bleek wederom(!) te zwak en verloor van Altius, maar de afstand met de rest van de competitie wordt rap kleiner!

Met nog 3 wedstrijden te gaan gaat het nog heel spannend worden voor de winterstop…

Fris en fruitig konden we met het volledige team van 13 man plus ruime begeleiding vandaag in Loenen aantreden. Het regende behoorlijk maar de buien maakten vlak voor aanvang plaats voor een zonnetje.

Tegenstander de Vecht D3 was helaas niet compleet, we moesten nog 10 minuten wachten op 3 invallers van de E1, die net hun wedstrijd hadden afgerond.

De eerste vijf minuten ging het redelijk gelijk op tussen de 2 teams. Hierna ging Breukelen druk zetten en kwamen de talrijke kansen. De keeper van de Vecht had er zijn handen vol aan maar kon niet voorkomen dat we uitliepen naar 0 - 5. Er zaten een aantal behoorlijk snelle spitsjes bij de Vecht die een paar keer voor ons doel konden komen maar de verdediging van Stijn, Mike, Menno, Damian, Timo en Ruben stond als het spreekwoordelijke huis.

Breukelen bleef tot groot genoegen van het aanwezige publiek lekker doorvoetballen in de tweede helft. We hebben de doelpuntenmakers niet bijgehouden: er kwamen er maar liefst 10 bij, waarbij de gehele frontlinie betrokken was. Tim, Bram, Kevin, Lesley, Nakota, Tijn en Shakysho: uitstekend gedaan!

Ondanks het overwicht, het moet gezegd, waren er ook een paar uitbraken van de Vecht. Eenmaal een situatie met 3 tegenstanders voor de goal, maar de spits ging voor eigen geluk en schoot voor het doel langs, in plaats van af te leggen op zijn collega’s.

De stand had voor Breukelen nog wel hoger kunnen uitvallen, maar de scheids vond het op een gegeven moment wel genoeg.

De D4 kan 15 doelpunten op haar saldo bijschrijven en staat comfortabel bovenaan. Volgende week vrij en de 28e de knaller: thuis tegen Olympia D1! Het blijft spannend want ’t Gooi D4 staat - naar verwachting - maar op 1 punt achterstand tegen die tijd, dus we moeten er tegenaan!