De D3 doet het rustig aan

Vandaag een wedstrijd bij Loosdrecht uit. Loosdrecht D3 heeft clubgenoot D4 vervangen nadat deze met te grote cijfers de wedstrijden verloor. Ook dit team lijkt het zwaar te hebben in deze competitie gezien de uitslagen zover. Met slecht een gelijkspel uit 3 wedstrijden en onderaan de lijst, lijkt dit een eenvoudige klus te worden voor FC Breukelen D4. Niets is echter minder waar.

Op tijd, met voldoende auto’s op weg naar Loosdrecht. Omar is er dit keer niet bij, want hij geniet de komende weken van een vakantie in Egypte. Na een wat rommelige warming-up was al duidelijk te zien dat de concentratie niet top was. Dit was ook het beeld van de eerste helft. Tegen ieders verwachting in had Loosdrecht het betere spel. Niemand stond op scherp waardoor alle duels verloren werden en Loosdrecht helemaal hun eigen spel kon spelen.

Bepaald de competitiestand dan toch de manier waarop we de wedstrijd ingaan? Gelukkig wist Michael, uit een rommelige situatie voor het doel van Loosdrecht, nog net voor de rust de 0 - 1 te scoren. Altijd lekker om met een voorsprong de rust in te gaan.

Tijdens de rust werd de D3 nog eens goed toegesproken door de Teamleider Remko (zie foto). Druk zetten, beter overspelen en vooral felheid in de duels.

De tweede helft gaf toch een iets ander beeld. Vooral Brendan en Mickey hadden het goed begrepen. Al in de 32e minuut een prachtige voorzet op Andrew die hem met een prachtige volley het net deed bollen (0 - 2). In de 37e minuut kwam er eenzelfde uitbraak van Brenden, met weer een prachtige voorzet vanaf de linkerzijde op Andrew. Andrew zal Andrew niet zijn om eerst de keeper volledig uit te spelen om daarna de 0 - 3 te scoren.

Na de 0 - 3 keerde we toch weer terug in het oude spel en pas in de 55e minuut wist Brendan na een prachtige uitbraak de 0 - 4 te scoren.

Het spel, zoals gespeeld, zorgde er ook voor dat Matthijs de nul niet wist te houden. Laks aannemen en uitverdedigen zorgde ervoor dat Loosdrecht, dicht op ons doel, de bal in de voeten kreeg en Matthijs onverbiddelijk het nakijken gaf (1 - 4).

Binnen het voetbal geldt dat gewoon gewonnen moet worden voor de punten en 1 - 4 is een prachtig resultaat. De kunst is om ook tegen de mindere teams gemotiveerd te blijven en de maximale inzet te tonen. Hoe vaak gaat dat niet mis in het professionele voetbal.

Het vertrouwen is er en de wedstrijd is gewonnen. Op naar de volgende wedstrijd thuis tegen Altius D3.

Kijk ook naar de foto’s op de website. Dit keer ook enkele foto’s van onze trouwe supporters.