Interim coach leidt E5 naar de overwinning

Op naar Bussum met slechts 1 van de drie coaches was wel even wennen voor het team. Erik was, misschien enigszins voorbarig, naar Frankrijk afgereisd om 300 flessen champagne te gaan halen voor denken wij het aankomende kampioenschap.

Harry was later, dus lag de druk bij Sjaak. Echter zijn kwaliteiten als scheidrechter zijn zelfs bekend over de regiogrenzen heen. De tegenpartij kwam direct vragen of hij de wedstrijd wilde leiden. Gelukkig was Sjaak goed voorbereid en kom interim coach, de vader van Nick, het stokje overnemen. Harry kwam vlak voor de wedstrijd ook nog op tijd.

De BFC E10 bleek bijna twee koppen groter dan onze E5. Dit mocht echter de pret niet drukken. Onder aanvoerder Jelle ging het team voortvarend van start en hebben eigenlijk de hele wedstrijd het meeste balbezit. Verdedigend was de tegenstander erg sterk, maar aanvallend lieten ze minder drive zien. Er waren veel schoten op het doel en ook qua overspel blijft dit team de toeschouwers positief verbazen.

In de eerste helft zijn Daan en Bob P. de rust zelve achterin en werken elke poging tot een tegenaanval weg. Skye, Nick en Jelle zijn gevaarlijk voor het doel, maar dat leidt helaas nog niet tot een doelpunt. Bas en Bob K. staan veel vrij en geven mooie passes naar voren. Ruben coacht zijn verdediging goed, waardoor er niemand vrij staat voor zijn doel. Vlak voor rust wordt het goede spel van de E5 beloond, want met een mooi afstandsschot van Bob P. is de ruststand 1-0.

De periode na rust blijft spannend. De tegenpartij komt iets beter in zijn spel, maar het lukt hen niet om ondanks goede pogingen Ruben te passeren. Floris en Nick staan veel vrij voor en is goed aanspeelbaar. Melle speelt een hele goede wedstrijd en is erg gevaarlijk voor het doel en is veel aanspeelbaar langs de lijn. Achterin zorgen Bas en Bob P. dat er veel onderschept wordt en BFC niet in hun spel kan komen. Bob K., Floris en Skye blijven ongrijpbaar voor BFC E10 en zoals de coach van de tegenstander zei: “hun tactiek is om goed vrij te komen en aanspeelbaar zijn.” Uiteindelijk zorgt Melle voor de beslissing door vanaf afstand de 2-0 te scoren.