Breukelen A1 krijgt SDO niet klein

Afgelopen zaterdag moest de A1 aantreden tegen SDO. De nieuwe trainingspakken waren binnen en Breukelen kon zo dus strak in het pak richting Bussum vertrekken. Deze week kon Mark zijn rentree maken na lang blessureleed en ook Rick kon weer aansluiten bij de selectie. Rick was echter nog niet geheel fit en zou dus de wedstrijd van de bank aanschouwen. Hier tegenover stond dat Terrence en Quincy wegens fysieke problemen deze wedstrijd moesten laten schieten.

Breukelen

kreeg te maken met een tegenstander die niet bang was om risico’s te nemen. Dit bleek bijna direct uit het feit dat SDO constant een centrale verdediger doorschoof richting het middenveld. Breukelen had het hier verdedigend lastig mee, maar in aanvallend opzicht ontstond er op deze manier veel ruimte voor de snelle voorhoede. Breukelen probeerde hier gebruik van te maken door snel de diepte te zoeken, om zo de doorgeschoven verdediger geen tijd te geven terug te zakken. Hiermee stichtte Breukelen meerdere keren gevaar. Irvin speelde een dijk van een wedstrijd en brak constant door over de linker flank. Hij was vele malen sneller dan zijn tegenstander en een ware plaag voor de verdediging. Peter stuurde Irvin weg in de diepte en Irvin wist opnieuw zijn tegenstander af te troeven. Hij ging binnendoor en hij was de verdediging te snel af. Oog in oog met de doelman bleef hij rustig, 0-1. SDO bleef echter ook gevaarlijk doordat ze constant een man meer op het middenveld hadden. Zo wisten ze op 1-1 te komen na een fout achterin bij Breukelen. Breukelen wist nog wel met een 1-2 voorsprong de rust in te gaan. De manier waarop Breukelen op voorsprong kwam is zeker het vermelden waard. Jurre wist namelijk van grote afstand de kruising te vinden. De linker winkelhaak was een gewillig slachtoffer voor dit afstandsschot.

In

de rust besloot trainer Jan de opstelling iets te wijzigen. Hij schoof spits Metin iets terug om de inschuivende centrale verdediger van SDO op te vangen om zo de man-meer-situatie van SDO ongedaan te maken. Breukelen verzuimde voor rust al enkele malen de 1-3 te maken, vlak na rust had het weer raak moeten zijn. De scherpte ontbrak echter en het spelbeeld wijzigde. SDO besloot na verloop van tijd één centrale verdediger naast de spits te posteren waardoor Breukelen verder terug moest zakken. Waar de eerst helft nog een genot was voor de neutrale toeschouwer met kansen over en weer, was de tweede helft een stuk minder aantrekkelijk. Er werd heel opportunistisch gespeeld door beide ploegen en de lange bal werd zonder schaamte gehanteerd. Breukelen hield de tweede helft vooral tegen en had het lastig met SDO. Uiteindelijk wist SDO nog gelijk te maken tot grote teleurstelling van de spelers van Breukelen. Zo gingen beide ploegen uiteindelijk ontevreden van het veld af. Geen van beiden had wat aan een punt in de strijd om aansluiting bij de bovenste ploegen.

Aankomend

weekend gaat Breukelen thuis de strijd aan tegen Swift. Breukelen heeft de punten hard nodig om aansluiting te houden met de bovenste ploegen. Alle ploegen in deze poule hebben al veel verliespunten waardoor er nog van alles mogelijk is deze competitie. Wil Breukelen nog wat bereiken dit seizoen, dan zullen de punten snel moeten komen. Volgende week meer over de wedstrijd tegen Swift.