Bekerloting 21 november: Alkmaarsche Boys

Tijdens de loting voor de districtsbeker gisteren in Haarlem, is FC Breukelen gekoppeld aan Alkmaarsche Boys, een zondag 4de klasser. Hoewel Breukelen de prioriteit dudelijk legt bij de promotie naar de 1ste klasse, wordt het bekertoernooi serieus benaderd. Vorig seizoen moest eerst zondaghoofdklasser FC Omniworld eraan geloven en in de 1/8 finales was Spakenburg pas in de penaltyserie de sterkste.

Jammer voor ons trouwe pubiek dat het een uitwedstrijd is, want de vorige bekerwedstrijd, thuis tegen regiogenoot vv Maarssen, leverde een doelpuntenfestijn op met als eindstand 7-1. Ook de aanvangstijd is nog niet bekend, want op de site van Alkmaarsche Boys staat te lezen dat zij de aanvangstijd willen vervroegen ivm Sinterklaas activiteiten.

Mocht Breukelen een ronde verder komen, wacht een extra wedstrijd in een extra tussenronde om op het juiste aantal deelnemers uit te komen. Ook dan speelt men weer een uitwedstrijd en mag men de krachten meten met de winnaar van RKAV Volendam tegen AFC 34.

Volendam komt uit in de zondag 4e klasse. AFC 34 is koploper in de zondag 1ste klasse, en een oude bekende van onze zondagtak. Arie Obdam, lid van de technische staf van FC Breukelen, zal met zijn Volendam verleden hopen op RKAV Volendam. Meest voor de hand liggende speeldatum van deze tussenronde is 19 december, maar dat is ovb van afgelaste programma’s.