A2 pakt draad weer op

De jongens van de Breukelse A2 moesten zich zaterdag weer oprichtten na de zeperd tegen Desto en twee weken zonder wedstrijd. Dit moest thuis gebeuren tegen de geel-blauwen van SVM uit Maartensdijk. Een te pakken tegenstander, aangezien SVM met slechts twee zeges op de op twee na laatste plaats in de competitie stond. Op een zonnige herfstochtend werd aangetreden op het kunstgras. Darryl, Steven, Ferry en Raymond moesten de wedstrijd laten schieten door tentamens of het werk. Het werd een wedstrijd waarin de weg naar de kop van de ranglijst weer ingeslagen moest worden.

De eerste helft werd gekenmerkt door lange ballen. SVM hanteerde deze vaak, waarmee aanvankelijk enig gevaar gesticht werd. Verder dan enkele slappe schoten kwamen ze hier echter niet mee. De A2 had tijd nodig in haar spel te komen en was vaak te onrustig aan de bal. Kansen waren er wel. Rens schoot voorlangs en spitsen Jannes en Thomas doken enkele keren gevaarlijk op voor het doel van SVM. In het slot van de eerste helft nam de A2 het heft in handen en kwam het eruit via Jannes. Na een diepe bal faalde hij oog in oog met de keeper niet. Een verdiende voorsprong, maar echt soepel verliep het nog niet.

Na de thee bleek Breukelen verreweg de sterkste van de twee ploegen. De rust aan de bal keerde terug en er werd met meer geduld gespeeld. Een diepe bal op Thomas leek een goal op te leveren, ware het niet dat hij werd neergehaald door de doelman van SVM. De strafschop die hierop volgde, werd gemist door Mark. Een compliment is op zijn plaats voor de keeper van de tegenstanders, die de bal knap uit de hoek haalde. Niet veel later werd de 2-0 dan toch een feit. Thomas werd weer eens diep gestuurd en scoorde in twee instanties de bevrijdende treffer. Het elftal stond goed en leek het geen moment meer moeilijk te krijgen. Doordat SVM met twee spitsen speelde, konden de Breukelse backs veel opkomen. Hiervan maakte vooral Guido uitvoerig gebruik. Een lange solo langs de linkerkant werd doeltreffend bekroond. SVM stribbelde hierna nog even tegen. Een paar schoten werden makkelijk gehouden door doelman Myron, maar een voorzet vanaf de linkerkant van SVM leverde dusdanig veel paniek op dat de bal in het doel belandde. De eretreffer was een feit, en de wedstrijd kwam rustig tot zijn einde. Michael bleek nog ongelukkig in de afwerking en een vrije trap leverde gevaar op bij het doel van SVM, waarna Mike de vierde treffer op zijn conto kon schrijven. Hij was het eindstation van een mooie aanval die via Jonathan en Rens liep. Veel gebeurde er niet meer hierna, en de vijfde zege van de Breukelaeren was bewerkstelligd.

Door de zege op SVM stijgt de A2 naar de derde plek op de ranglijst. De Meern en Argon hebben respectievelijk één en drie punten meer vergaard. Alles is nog mogelijk in de derde klasse D. De zure nasmaak van de nederlaag tegen Desto van twee weken geleden is weggespoeld en de weg naar boven lijkt weer te zijn ingeslagen. Maandag 2 november volgt een oefenduel tegen de A1. Deze wedstrijd is een belangrijke graadmeter die duidelijk moet maken waar de A2 werkelijk staat.

31-10-2009FC Breukelen A2 – SVM A2 4-1

Opstelling eerste helft: Myron, Jonathan, Alex, Marcel, Casper, Rens, Mark, Guido, Michael, Thomas, Jannes

Opstelling tweede helft: Myron, Jonathan, Alex, Marcel, Casper, Rens, Mark, Samphan, Guido(Michael), Thomas(Jannes), Mike

Afwezigen: Darryl, Steven, Ferry, Raymond

Doelpunten: Jannes, Thomas, Guido, Mike

Man of the Match: Michael