Mooie derde plaats D1 op het VTT Toernooi

24 oktober 2009: Voetbal Talenten Toernooi, District West 1 - Anna Paulowna (NH)

Om 07.00 uur stond iedereen al klaar op het parkeerterrein van FC Breukelen. Het was nog donker en de oogjes waren nog wat dik (vooral die van Douwe!). Mooi dat er op dit tijdstip zoveel ouders klaarstonden en ook meegingen, geweldig!! Deze steun konden de jongens goed gebruiken tijdens dit prestigieuze toernooi, waarbij sportiviteit en gezondheid (dat hebben we geweten) hoog in het vaandel stond.

Martijn was wegens een herfstvakantietripje verhinderd, de rest stond te popelen.. en als een dief in de nacht vertrokken we over de nog stille wegen naar West-Friesland. Onderweg nog even tanken en een bakkie koffie, de regen gaf onze ruitenwissers inmiddels steeds meer te doen en de wolken werden dikker en dikker…Sombere vooruitzichten uit de autoradio voorspelde ook al niet veel goeds, maar ach…

Aangekomen in het altijd bruisende Anna Paulowna viel het uiteindelijk allemaal best nog mee en was er gedurende de dag eigenlijk alleen sprake van buien.

d1-toernooi.jpg

Het zeer goed georganiseerde toernooi ging om 09.30 van start met een openingsceremonie waarbij elk team zich presenteerde en met de clubvlag het hoofdveld betrad. Na het openingswoord van de hoofd opleidingen van AZ begonnen de eerste wedstrijden. Gespeeld werd met 16 D1 teams verdeeld in 4 poules. De eerste twee zouden gaan strijden om plaats 1 t/m 8, de laatste twee om plaats 9 t/m 16. Wij begonnen met een partij tegen HCSC welke ondanks een groot overwicht (vooral de eerste helft) eindigde in een 0-0 gelijkspel. De volgende pot tegen Texel’94 ging wat gemakkelijker en nadat we al binnen 1 minuut op 1-0 kwamen (Justin) bouwde Niels, Max en Olivier de stand uit naar 4-0. De laatste poulewedstrijd tegen Alkmaarsche Boys werd uiteindelijk met 1-0 gewonnen door een mooie schuiver van Justin zodat we zonder kleerscheuren door de eerste ronde kwamen en overtuigend als poulewinnaar mochten gaan aantreden tegen BSM (2e in poule C).

Wederom een veel sterker Breukelen echter vielen de doelpunten niet gemakkelijk. Zoals we al vaker hebben geconstateerd hebben we op de momenten dat het er echt op aankomt wat problemen om de kansen te verzilveren. Na een voorsprong in de eerste helft (1-0 door Justin) eindigde de wedstrijd daardoor toch nog in 1-1 (mede door een van de weinige weggevertjes) en dus moesten penalty’s de beslissing brengen. Nooit leuk maar zo gaat dat nu eenmaal. Nadat de eerste werd gemist vreesden we een onterechte uitschakeling, Jesse bracht ons echter door twee schitterende reddingen alsnog de zege en zo konden we door naar de halve finale (laatste 4).

De volgende tegenstander was de latere winnaar Schagen. Wederom was Breukelen de duidelijk betere ploeg maar wisten we slechts tot 1 echt goede kans te komen, helaas zonder goede afloop. Opnieuw moesten “pingels” te beslissing brengen, dit keer was het geluk niet aan onze zijde en mocht Schagen de finale gaan spelen. Ook de leider van Schagen moest erkennen dat het niet geheel terecht was, we kopen daar natuurlijk niets voor..

In de strijd om de derde plaats troffen we streekgenoot Nederhorst al we hadden elkaar liever in de finale gezien!!!
Onze jongens speelden de teleurstelling geconcentreerd en met passie van zich af, Nederhorst werd geen enkele kans gegeven en de 2-0 overwinning (2x Justin) was meer dan verdiend in misschien wel de beste partij van de dag.

Zo werd het toernooi afgesloten met een eervolle derde plaats, toch overheerste er na het zien van de finale een lichte teleurstelling….Immers de beste ploeg (dit werd ook door de neutrale toeschouwers bevestigd) werd slechts derde…

Mannen, grote complimenten voor deze dag. Iedereen was op tijd, gedisciplineerd, geen onvertogen woord of grove overtredingen, sportief gedrag, strijd en respect voor de tegenstander en scheidsrechters. Die sportiviteitsprijs had zeker op z’n plaats geweest, het organiserende BKC ging er echter mee aan de haal….
Al had een enkeling niet de vorm van de dag, vooral de verdediging stond vandaag als een huis met een keeper in vorm erachter! De derde prijs met een mooie beker en bronzen medaille is zeker een resultaat die er zijn mag, er had inderdaad (nog) meer in gezeten…Toch een leuke dag en goed toernooi, proficiat!!

Volgende week weer een competitiewedstrijd; thuis om 11.00 uur tegen Victoria D3. Een tegenstander die weliswaar niet om de titel meedoet maar tot verrassende uitslagen in staat is. Niet onderschatten dus en serieus aan de bak! Verzamelen 10.00 uur. 10.15 uur in de kleedkamer.