Breukelen A1 verliest terecht na zinderende slotfase

Afgelopen weekend kwam Zuidvogels A1 op bezoek in Breukelen. Breukelen moest deze wedstrijd winnen om aansluiting te houden met de top. Bij verlies zou Breukelen tijdelijk af moeten haken in de strijd om de bovenste plaatsen. De A1 kon nog steeds geen beroep doen op Rick en Mark, al lijkt het de goede kant met ze op te gaan.

Breukelen had het vanaf het begin moeilijk met de felle en goed voetballende tegenstander. Zuidvogels leek overal net een stapje eerder te zijn en ze waren de A1 steeds net te snel af. Breukelen kon nauwelijks kansen creëren en moest zich beperken tot het afstoppen van de tegenstander. Dit lukte aardig door veel arbeid te verrichten en als een blok te verdedigen. Zuidvogels kreeg wel een aantal kansen maar wist het net nog niet te vinden. De spits van Zuidvogels had op zo’n 25 meter van het doel wat ruimte gekregen en besloot maar eens uit te halen. Dat deed hij verwoestend en de bal vloog met volle vaart de kruising in, 0-1. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht. Breukelen mocht niet klagen met deze tussenstand, er was nog genoeg tijd om te herstellen.

De tweede helft begon slecht voor Breukelen. Breukelen kreeg vrijwel direct naar rust een domper te verwerken. Zuidvogels wist uit een standaard situatie toe te slaan, 0-2. Hiermee leek er een einde te komen aan de hoop van Breukelen. Zuidvogels bleef erg geconcentreerd spelen en kreeg nog een aantal kansen. Sander was echter een moeilijk te nemen obstakel, hij wist meerdere malen een ruimere achterstand te voorkomen. Breukelen gaf nog niet op en bleef strijden voor een goed resultaat. Opeens kwam er hulp uit onverwachte hoek. Zuidvogels dacht een simpele breedtepass te spelen, toen daar opeens de sluwe vos Peter bleek te staan. Die twijfelde geen moment en schoot de 1-2 binnen. Hierdoor kwamen er nieuwe krachten los bij Breukelen, iets wat zou zorgen voor een hectische slotfase. Er volgden een aantal opstootjes en kansen, maar gescoord werd er nog niet. Uit een corner van Tomra kwam de bal uiteindelijk terecht bij Quincy, die met een degelijke kopbal de score toch nog gelijk trok, 2-2. Breukelen dacht hiermee toch een onterecht punt in Breukelen te houden. In de slotseconden van de wedstrijd wist Zuidvogels echter de wedstrijd nog te doen kantelen. Na een steekpass wist de linksbuiten van Zuidvogels tot scoren te komen, 2-3. Bijna direct hierna werd er gefloten voor het einde van de wedstrijd.

Breukelen had terecht verloren en kreeg bij vlagen voetballes. Toch moet de A1 nagegeven worden dat ze zijn blijven strijden. Uiteindelijk wisten ze zelfs nog op gelijke hoogte te komen, maar er kwam toch nog gerechtigheid. Na 2 overwinningen op rij is Breukelen weer eens verloren gegaan, maar de competitie is nog lang. Er is dus nog tijd genoeg om te herstellen. Aankomende zaterdag wordt er thuis een oefenwedstrijd gespeeld en de week daarop kan Breukelen weer aan de bak voor de competitie tegen SDO. Dan zal moeten blijken of de A1 zich weet te herstellen.