Heeft de D3 een abonnement op 1 - 1?

CJVV D4 – FC Breukelen D3 1 – 1 (1 – 1)

Vandaag erop uit naar een van de twee nieuwe clubs in de competitie. Het vertrek was wat moeizaam omdat we met twee auto’s en 14 spelers op de parkeerplaats stonden. Gelukkig, met wat geregel, konden we toch twee auto’s erbij vinden en vertrokken we naar Amersfoort. Zal een rijschema dan toch nodig zijn?

Na de warming-up, een gedegen voorbespreking en het bekendmaken van de opstelling gelijk al een tactische beslissing te nemen. Bij aanvang van de wedstrijd waaide het hard en leek het erop dat we al snel een plensbui zouden krijgen dus kozen wij voor de eerste helft met tegenwind. Uit ervaring is dat nog altijd de beste keuze gebleken. Helaas bleef de regen uit en ging de wind al snel liggen dus daar hebben we geen profijt van gehad.

Het was duidelijk dat de jongens moesten wennen aan de tegenstander en al in de 8e minuut keken we, door wat geklungel, tegen een 0 - 1 achterstand aan. De jongens lieten het er niet bij zitten, vooral omdat de wedstrijd een andere indruk gaf dan dat we zouden gaan verliezen. Na een mooie pass van Mels naar Omar, die hem direct doorspeelde naar Andrew, stonden we al weer gelijk in de 11e minuut mooi afgemaakt door Andrew (1 – 1). Eigenlijk zijn er in de eerste helft maar twee goede kansen geweest aan beide zijden en zijn deze allebei benut.

In de tweede helft leek FC Breukelen over CJVV heen te walsen. De ene na de andere kans werd gecreëerd maar helaas niet benut. De wedstrijd speelde zich bijna geheel af op de helft van de tegenstander. Helaas werd de geappelleerde handsbal in het strafschopgebied niet gegeven door de scheidsrechter, dat zou zeker een kantelpunt geweest zijn in de wedstrijd. Toch werd ook CJVV nog zeer gevaarlijk, de eerste kans werd maar net gestopt door Matthijs met hulp van de paal waarbij hij zijn hoofd blesseerde. De tweede kans werd gelukkig nog net verijdeld door Valerie. Het waren maar twee kansen maar we hadden net zo goed met lege handen naar huis kunnen gaan.

Helaas, met een derde gelijkspel, lijkt het winnen van deze competitie niet meer haalbaar mits de concurrentie ook punten laten liggen. We zullen zeker moeten gaan werken aan het beter benutten van de kansen. Want ook in de wedstrijd tegen CSW MD1 hebben we de winst op die manier laten liggen.