E3 eindelijk weer winst

Zaterdag 10 oktober 2009 FC Breukelen E3 – Victoria E9

Ondanks een regenachtige nacht, ging de thuiswedstrijd gewoon door. Alleen Wesley ontbrak vandaag.

Al heel snel kwam de ploeg uit Breukelen op een 0-1 achterstand. Justin probeerde de bal te grijpen, greep mis en de bal werd er door Victoria in geschoten. Hopelijk was dit niet hoe de wedstrijd verder zou verlopen. Gelukkig was het Floris die al vrij snel, vanuit een voorzet van Luuk, wist te scoren, 1-1. Op dat moment brak het zonnetje door en werd keeper Justin van een pet voorzien.

Een kopbal van Koen belandde bijna in eigen doel, maar ging gelukkig net naast. Dan passeert Floris in zijn eentje een aantal tegenstanders en schiet de 2-1 in. Na een mooie voorzet van Liban maakt Suar de 3-1 met een flinke poeier. Victoria wordt even gevaarlijk, maar de bal gaat naast. Een hoekschop van Victoria wordt door Koen mooi weggewerkt. Bij een derde aanval komt Justin ver uit zijn doel en zorgt voor een mooie redding.

Daarna zijn er meerdere mooie aanvallen te zien van de kant van Breukelen. Er wordt fantastisch overgespeeld, maar de bal beland iedere keer in handen van de keeper. Totdat, alweer Floris, met een lobje de 4-1 in schiet. Een mooie ruststand.

Na de rust is Victoria het team dat de bal tot driemaal toe in het doel van Breukelen weet te werken. En dus is het 4-2, 4-3 en 4-4. De mooie voorsprong wordt “zomaar” uit handen gegeven. Overigens is er ook tot drie maal toe en (andere) speler van Victoria die zijn voetbalschoen verliest. Dus een cursus veters strikken zou geen overbodige luxe zijn. Waar Victoria wel goed in is, is duwen en trekken en stiekeme elleboogjes geven.

Dan wordt FC Breukelen weer gevaarlijk voor het doel van Victoria, maar de bal gaat er in eerste, maar ook in tweede instantie niet in. Een keiharde bal van Collin wordt door de keeper heel knap gevangen en hetzelfde gebeurd met de bal van Thale. Als Luuk na een wissel weer in het veld komt en direct de bal krijgt toegespeeld, gaat hij er alleen voor en maakt de 5-4.

Ook daarna zijn er nog een hoop kansen voor onze boys. Maar het is Suar die de wedstrijd uiteindelijk weet te beslissen door de 6-4 in te schieten. Een zucht van verlichting, de 3 punten zijn binnen! Hoewel Robin zeker even genoemd moet worden als het om de sterke verdediging gaat, is de man of the match: Floris!