Breukelen A1 slaat de weg naar boven in

Breukelen heeft de afgelopen twee weken goede zaken gedaan in de nog jonge competitie. De A1 wist achtereenvolgens Loosdrecht en Victoria te verslaan. Dit ging echter niet vanzelf, er werd een flinke dosis strijd, karakter en concentratie gevraagd. Breukelen was gelukkig niet te beroerd dit dan ook daadwerkelijk op te brengen en zo konden er toch weer 6 punten aan het totaal worden toegevoegd. Met de wetenschap dat de concurrentie de nodige punten heeft laten liggen gaat de A1 met een goed gevoel het koude en regenachtige weer tegemoet.

Op 3 oktober vond de wedstrijd thuis tegen Loosdrecht plaats. Er moest gewonnen worden om het zicht op de hoger genoteerde ploegen niet te verliezen. Breukelen was zich hier bewust van en speelde een uiterst gedisciplineerde wedstrijd. De goals werden eerlijk over beide helften verdeeld en de wedstrijd eindigde verdiend in een 4-0 zege voor Breukelen. Quincy, die de laatste weken uitstekend presteert als controlerende middenvelder, nam de openingstreffer voor zijn rekening. Metin bracht Breukelen voor de rust nog op 2-0, waardoor de verhoudingen goed weergegeven werden.

Na de rust liet Peter maar weer eens zien waarom tegenstanders bang voor hem dienen te zijn. Hij snelde volgens bekend recept langs zijn tegenstander om vervolgens gecontroleerd uit te halen, 3-0. Het Breukelse goudhaantje Bob werd ook nog ingebracht om de wedstrijd definitief te beslissen. Bob voldeed aan de hoge verwachtingen door vol overtuiging de 4-0 in de touwen te knallen. Iedereen was blij voor Bob, mede doordat hij aan zijn hart geopereerd diende te worden. Door de winst en zijn aandeel daarin kon Bob toch met een goed gevoel naar de operatie toeleven. Inmiddels is de operatie achter de rug en is Bob na een sessie van 6 uur (!) succesvol geopereerd. Het is misschien verbazingwekkend te noemen maar hij is aankomende donderdag alweer op de trainingsvelden te bewonderen.

Afgelopen weekend moest Breukelen A1 op bezoek bij het welbekende Victoria. Breukelen had het daar weer traditioneel lastig met deze tegenstander. Breukelen kon over slechts 2 wissels beschikken door het ontbreken van Mark, Rick en Bob. Dit nam niet weg dat er een representatief elftal opgesteld kon worden, waarmee Breukelen de strijd aan wilde gaan.

Breukelen nam vrijwel vanaf het begin het initiatief maar verzuimde te scoren. Victoria maakte hier dankbaar gebruik van door na inconsequent verdedigen van Breukelen de 1-0 te scoren. Het was niet voor het eerst deze competitie dat Breukelen op achterstand kwam, dit was het moment om te tonen of ze deze keer wel de score om konden buigen. Breukelen bleef geconcentreerd te werk gaan maar er werd niet meer gescoord voor de rust.

Na de rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Breukelen bleef het initiatief houden maar kon nog steeds niet tot scoren komen. Terrence bewees een gouden schakel te zijn voor deze ploeg. Hij betrad het veld en liet zien wat rendement precies inhoudt. Hij nam hoogstpersoonlijk twee treffers voor zijn rekening waardoor Breukelen een 1-2 zege kon boeken.

Voor de neutrale toeschouwer was het een wedstrijd om de vingers bij af te likken. In deze wedstrijd werd namelijk op het scherpst van de snede gespeeld, waarbij spanning en strijd in overvloed aanwezig waren. Tot slot nog een compliment aan keeper Sander, die al weken bewijst een solide sluitpost te zijn. Zo wist hij naast enkele fraaie reddingen ook een groot aantal corners onschadelijk te maken met overtuigende vangballen.

Aankomend weekend staat de wedstrijd thuis tegen Zuidvogels op het programma. Mocht Breukelen ook hier de wedstrijd in zijn voordeel beslissen, dan strijdt het weer volop mee om de prijzen. Er wordt dan ook gehoopt dat Breukelen A1 de lijn van de afgelopen twee wedstrijden kan vasthouden. Hierover volgende week meer.