D1 pakt eerste overwinning en koppositie in competitie!

12 september 2009: ‘s Graveland D2 - FC Breukelen D1; 0-6 (0-4)

Na een aantal zware oefenwedstrijden en een licht bekerprogramma konden we vandaag dan eindelijk aan de competitie beginnen. Trainer/coach John van Baal heeft inmiddels een goed inzicht in de spelersgroep en weet waar de mogelijkheden en beperkingen liggen. Het blijft natuurlijk nog steeds een grote teleurstelling dat we in de 2e klasse moeten spelen; vandaag werd maar weer eens duidelijk dat we daar tegenstanders in tegenkomen die duidelijk een maatje te klein zijn…De eerlijkheid gebied ook te zeggen dat de oefenwedstrijden hebben aangetoond dat we nog wel wat te kort komen voor het hogere niveau!

De tegenstander van vandaag was ’s Graveland D2. Aangekomen op het terrein aldaar bleek dat er omgekleed moest worden in een legertent, de nieuwe kleedkamers waren helaas nog niet klaar en douchen na de wedstrijd dus niet mogelijk (was ook niet echt nodg…;-))

Breukelen begon zeer goed aan de wedstrijd. ’s Graveland werd direct vastgezet en het spel ging goed over de vleugels. De gretigheid die we bij een aantal spelers tot nu toe nog misten was er nu wel en het duurde dan ook niet lang voordat het eerste doelpunt viel. Niels bracht de bal voor het doel maar de keeper kon de bal niet goed wegwerken. Olivier stond gelukkig goed en kon de bal simpel binnentikken; 0-1 Schoten van Justin en Douwe van links misten het doel, op rechts werd er hard gewerkt door Lars, Max en Willem. Uit een voorzat van Willem was het opnieuw Olivier die de bal van dichtbij simpel kon afmaken; 0-2. Een doorbraak van Justin die hij met een knal in de bovenhoek afrondde betekende na 20 minuten de 0-3. ’s Graveland was geklopt en met man en macht werd getracht de schade te beperken. Aan voetballen kwamen ze echter niet toe, daar was Breukelen eenvoudig veel te sterk voor. Mochten ze dan toch in de buurt van de middenlijn komen dan stonden Junior en Nik daar om ze af te stoppen. De energie in het spel van Breukelen ging echter ook achteruit…best begrijpelijk overigens, de wedstrijd was immers al vroeg beslist. Wederom was het Justin die na een prachtige steekbal van Mitchell de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de touwen joeg; 0-4 wat tevens de ruststand betekende.

De tweede helft was enigszins teleurstellend, de vlam was uit de pan. Niet dat Breukelen iets te vrezen had maar er werd iets teveel voor eigen succes gespeeld terwijl de wedstrijd er zich voor leende om een uitslag met dubbele cijfers neer te zetten. Na schoten op de lat en vuisten van de keeper (Willem en Gino), besloot Mitchell het maar eens zelf te proberen….Na 2 man te hebben uitgekapt kwam hij oog in oog met de keeper en maakte geen fout door de bal laag in de linkerhoek te schuiven; 0-5. Met nog 10 minuten op de klok was het Justin die zich op links mooi vrijspeelde. Niet zelfzuchtig lag hij de bal braad op de inkomende Max die in 1 keer uithaalde en de 0-6 op de borden zette.

De enige aanval van ’s Graveland (doorgebroken speler na toch weer een klein moment van oplettendheid) werd middels een “vakkundig” uitgevoerde overtreding in de kiem gesmoord. De speler in kwestie kwam met een waarschuwing van een boze scheidsrechter goed weg, maar volgens hemzelf was er echt niet veel aan de hand….:-). De terechte vrije trap (zonder muurtje) was echter ongevaarlijk…. Zo eindigde de wedstrijd in een terechte ruime overwinning en staat de D1 na 1 wedstrijd meteen op een gedeelde eerste plaats.

Fijn dat Jesse weer in het doel kon staan, z’n blessure lijk gelukkig weer te zijn genezen. Vandaag werd hij niet echt op de proef gesteld.

Nog een mooi gegeven was dat we vandaag weer een nieuwe vlagger aan het werk hebben gezien. Na de cursus van afgelopen donderdag besloot Vincent het geleerde direct in praktijk te brengen en de vlag te hand te nemen! Al was het geen moeilijke wedstrijd vandaag, complimenten voor de foutloze pot! Fijn dat er genoeg hulp van de kant is.

Volgende week thuis (11.00 uur) tegen Wasmeer D2 die haar eerste wedstrijd bij Hertha D1 met 3-2 verloren zag gaan. Overige bekende uitslagen in onze poule: De Vecht D1 – SC ’t Gooi D2: 5-1, SDO D2 – OSM 75 D2: 1-6, NVC D2 – BFC D3: 2-1