F3 VV Maarsen – F2 FC Breukelen

Vandaag was de eerste officiële wedstrijd. We moesten uit tegen de F3 van VV Maarsen voor de beker. Het was prachtig weer maar er stond wel een harde wind. Iedereen had er veel zin! Voor stonden Olivier, Tommy en Pim, achter Yme, Destin en Jurriaan en het doel werd verdedigd door Daan.

Vanaf de eerste minuut was het direct spannend. Maarsen zette veel druk, maar Breukelen kwam er goed uit. Toch scoorde Maarsen in de vierde minuut: 1-0. Nog geen twee minuten later was het weer raak. Breukelen stond 2-0 achter. Nu gingen wij in de aanval. Destin had een prachtige solo maar helaas werd het schot door de keeper gestopt. Ook Tommy schoot hard op het doel. De tegenpartij had het moeilijk. Er waren kansen! Maarsen had nog wel een gevaarlijke counter maar Daan keepte als een leeuw. Toen was het raak voor Breukelen. Pim scoorde met een fraai schot! 2-1. Jammer genoeg scoorde Maarsen ook weer en was de stand 3-1. Breukelen ging weer op zoek naar een doelpunt. Er werd goed aangevallen door Olivier, Tommy en Pim. Destin kwam gevaarlijk van achteren op. Yme en Jurriaan verdedigden knap. Breukelen was dicht bij een doelpunt, maar helaas ging de bal er niet in.

In de tweede helft ging Breukelen sterk van start. Maarsen wist geen antwoord op het goede spel van Breukelen. Het duurde niet lang of Olivier scoorde 3-2! Breukelen wilde graag de gelijkmaker scoren. Het spel golfde op en neer, beide teams hadden kansen. Jurriaan verdedigde goed. Tommy, Olivier en Pim maakten het de verdediging van Maarsen lastig. Destin probeerde met schoten de keeper van Maarsen te verrassen en Yme gaf de bal een keer knap voor. Daan had nog prachtige reddingen. Helaas was Maarsen de ploeg die uiteindelijk de meeste goals wist te maken. Nadat ze 4-2 hadden gemaakt, scoorden ze nog twee keer. De eindstand was 6-2.

Daarna zijn er nog penalty’s genomen. Daan liet op nieuw zijn klasse zien, wat een doelman! Breukelen liet zien dat ze goed hadden getraind want er vlogen heel wat ballen in.

Er is wel verloren, maar de jongens hebben hartstikke goed gespeeld!