Eenvoudige eerste bekerwinst D1

29 augustus 2009: FC Breukelen D1 – VIOD D1; 7-0 (4-0)

Na de twee nuttige oefenwedstrijden stond er vandaag voor het eerst iets op het spel: de eerste bekerwedstrijd in een pouleserie. De eerste tegenstander in deze poule was VIOD D1 uit Tienhoven. Prima voetbalweer, zonnig met afgewisseld wat bewolking en soms een paar spettertjes.

Direct na de aftrap was het al duidelijk dat we het niet echt moeilijk zouden krijgen, het verschil tussen deze teams was duidelijk te groot! Al binnen 15 seconden had de bal in het net moeten liggen toen Olivier allen voor de keeper kwam te staan en de hoek uit kon kiezen. Z’n vizier stond echter nog niet op scherp en de bal ging naast. Een dergelijke situatie zou zich nog een paar keer in deze wedstrijd herhalen…De spelers van VIOD knokte voor wat het waard was maar werden aan alle kanten afgetroefd.

Na ca. 8 minuten spelen speelde Olivier zichzelf vrij en vanuit de 2e linie schoot hij de bal over de keeper in het doel: 1-0. De voorspellingen gingen toen al uit naar minimaal dubbele cijfers….Toch duurde het nog een minuut of 10 voordat de 2e in het net lag. Na diverse mooie aanvallen die de gewenste afwerking miste was het uit een “kluts” dat Willem de 2-0 binnen kon tikken.

Een prachtige aanval waarbij Olivier niet zelfzuchtig was en de bal mooi aflegde aan de inkomende Mitchell werd bekroond met de 3-0. Het was ook Mitchell die vlak voor rust de 4-0 uit een corner binnenkopte (kijk op de foto’s, deze kopbal staat er precies op!)

Met een 4-0 ruststand zou je normaal tevreden kunnen zijn, het spel werd echter minder en minder. Dat ook de tegenstander hierin een rol speelt is bekend, tegen goede tegenstanders speel je vaak beter. VIOD was duidelijk een maatje te klein…

Na rust een zelfde beeld, een veel sterker Breukelen maar steeds nonchalanter in de afwerking en passing. De “passie” ontbrak een beetje, de spelers geloofde het wel en duels werden te slap aangegaan. Over het aantal doelrijpe kansen zullen we maar niet te vel zeggen, ik was de tel allang kwijt en de spelers weten dit zelf ook wel….toch?

De 5-0 was er overigens wel eentje “uit het boekje”; over diverse schijven was het uiteindelijk Max die kon binnenwerken. Ook Justin wist het net (eindelijk…;-)) te vinden in z’n eerste wedstrijd na de vakantie: 6-0 na oog in oog te staan met de keeper. Ook Nik die geblesseerd op de bank begon wist vlak voor tijd nog een gericht schot te plaatsen en zo de eindstand op 7-0 te brengen.

Uitslag was dus goed (al had die veel hoger uit moeten vallen), aan de uitvoering schortte nog wel het een en ander. Meer felheid, passie en concentratie (vooral in de afwerking!) mag er ingebracht worden. Iets meer zelfvertrouwen en uitstraling ! Natuurlijk is het voor sommige jongens weer even nieuw, dit zijn juist de momenten om er vol voor te gaan!

De volgende tegenstander (as woensdag) heet Kockengen D1. Zij verloren hun eerste bekerwedstrijd van de Vecht met 7-1! We verzamelen om 17.30 uur.