F1: de kop is er af!

Vandaag speelde de nieuwe F1 de eerste (oefen)wedstrijd van het seizoen. Tegen CSW F1 werd nipt met 3-4 verloren.

Met een groot aantal nieuw jongens uit de Interne Competitie en de ‘ervaren’ Ezra en Jacko, werd om 9:00uur afgetrapt. Ondanks dat de tegenstander vorig jaar glansrijk kampioen was geworden in de 1e klasse, was in de beginfase van de wedstrijd nauwelijks verschil te merken.

Sterker nog: FC Breukelen kwam na 5 minuten op een 1-0 voorsprong! Na een prachtige steekbal van Jacko, passte Ezra de bal goed breed op Tieme. Deze liep door naar de achterlijn en trok de bal voor het doel, waarna Ruben er als de kippen bij was om de bal in de korte hoek te tikken.

Naarmate de eerste helft vorderde werd CSW sterker en kreeg een aantal goede kansen. Maar door goed verdedigend werk van Levi, Jacko, Vincent en keeper Ryan duurde het toch even voordat de 1-1 gescoord werd.

In de rust werd de tactiek nog eens goed doorgenomen. Het effect was direct duidelijk: FC Breukelen ging nog beter voetballen en kwam verdiend op een 3-1 voorsprong. Na goed doorzetten van Ezra aan de rechterkant kwam de bal in de kluts voor de voeten van Ruben. Tussen twee verdedigers aarzelde hij geen moment, en stifte de bal prachtig over de keeper van CSW: 2-1. Het volgende doelpunt was misschien nog mooier: Ezra stoomde op vanaf het middenveld en haalde van een meter of 20 verwoestend uit. De bal vloog onhoudbaar in de bovenhoek.

Hierna ging het kaarsje bij FC Breukelen langzaam uit, en was goed te zien dat de tegenstander een aantal spelers had die al voor het tweede jaar in de F-competitie voetballen. Met name op het vlak van lopen en hard schieten moest ons F1 zijn meerdere erkennen, en werd het in de loop van de tweede helft 3-3. Ondanks vele reddingen en goed uitlopen van Ryan scoorde CSW helaas in de laatste minuut
ook nog de 3-4.

Ondanks het (nipte) verlies overheerst de tevredenheid over deze eerste wedstrijd. Zonder wisselspeler (!) werd verloren op het fysieke vlak, maar technisch waren we zeker niet minder, en er werd af en toe heel erg goed gevoetbald.

Dus jongens: vanaf maandag weer hard trainen, dan gaat het de volgende wedstrijd nog beter!

Boven vlnr: Tieme Neijenhuis, Ezra Salakory, Ryan Poll, Levi van Riet

Onder vlnr: Vincent Jacobsen, Ruben van Wageningen, Jacko Martens