Verslag 5e algemene ledenvergadering

Verslag 5e algemene ledenvergadering FC Breukelen

Datum: 24-06-2009

Locatie: Kantine

Verslag: Rens van Angelen

Aanwezig: 41 leden

Afwezig met bericht: W. Kragten, H. Flederus, H. Jansen, M. v. der Meer, G. v. Es, R.v.d. Ochtend.

Opening.

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom, met name de ereleden Cees Kroon en Bram van Vliet.

Vaststellen notulen 26-11-2008

Voordat de stukken worden goedgekeurd is er de vraag waarom de 3 punten die vorige keer zijn genoemd met betrekking op de beursvloer nog niet zijn uitgevoerd. Hierop wordt aangeven dat met name het tegelpad die de loop naar veld 1 moet verbeteren pas wordt aangelegd nadat men klaar is met de aanleg van het kunstgrasveld.

Bestuursmededeling

De aanleg van het tweede kunstgras veld verloopt voorspoedig en men verwacht dit medio augustus gereed te hebben.

De trainingsveldjes zijn in ieder geval weer mooi groen en kunnen vanaf 1 augustus weer gebruikt worden. En de velden worden half augustus weer vrij gegeven.

Jaarcijfers 2007-2008

de penningmeester geeft uitgebreid verslag van de jaarcijfers van het eerste seizoen van FC Breukelen. Hij meldt dat de kascommissie de controle hierop nog niet heeft afgerond, en vraagt de vergadering toestemming om dit bij de volgende ALV af te ronden.

Het is duidelijk dat de begroting nagenoeg aansluit op het werkelijke resultaat.

Vragen:

Waar zit de bijdrage van het kledingfonds in, ik zie dit niet terug in de cijfers.

Penningmeester: dat klopt het zit in de batenkant onder de wedstrijdkosten, hierop wordt het in mindering gebracht.

Een verzoek of het nodig is om de oplage van het clubblad (600 stuks) te verminderen of het alleen nog maar middels de website te doen, dit scheelt enorm in de kosten.

Antwoord: we gaan er zeker nog eens kritisch naar kijken maar er zijn natuurlijk met sponsors wel afspraken gemaakt die we moeten nakomen.

Begroting 2009-2010

Ook hier geeft de penningmeester een duidelijke uitleg hoe de begroting tot stand is gekomen.

Zoals te zien is worden de kosten voor trainers en vrijwilligers ieder jaar hoger, ook het aankomende seizoen zijn de kosten ruim 6.000,- hoger dan vorig jaar.

Betaling contributie

De penningmeester geeft aan dat niet alle contributies zijn binnengekomen, een aantal leden blijkt te hebben opgezegd en/of bleek alsnog niet bereid om te betalen. De incassovordering zijn derhalve voor een kleine groep gestaakt. Voor het huidige seizoen zal dit zeker meer aandacht krijgen en wellicht kunnen leiden tot inname van de spelerspas.

Voorstel contributie verhoging € 5,-

De penningmeester geeft aan dat door de komst van het tweede kunstgrasveld en de steeds hoger wordende vergoedingen voor vrijwilligers we niet anders konden dan de contributie te verhogen.

Het is overigens een minimale verhoging aangezien er in de begroting weinig ruimte is. Het is dus van belang dat alle contributies op tijd betaald worden.

De penningmeester geeft aan dat we ook volgend seizoen rekening moeten houden met een contributie verhoging.

Vraag: waarom nu toch een verhoging, er is tijdens de vorige ALV beloofd dat als er een verhoging zou komen dat de ALV dan voor 31 mei zou worden gehouden.

Antwoord: dit klopt, maar we konden niet anders aangezien we niet eerder de exacte cijfers (van verwachte vrijwilligersvergoedingen en ledenaantal 2009-2010, alsmede afspraken met stichting) hadden.

Vraag: waarom mocht er tijdens de nacompetitie wedstrijd T’Gooi – MSV geen entree worden geheven? Hier hadden we zeker wel 3.000,- mee op kunnen halen.

Antwoord: aangezien beide verenigingen met elkaar afgesproken hadden om dit niet te doen is dit ook niet door ons gedaan.

Vervolgens wordt de vergadering gevraagd of men akkoord is met de contributieverhoging van 5,-

Op 1 na gaat iedereen akkoord.

Senioren voetbal op zondag

De voorzitter meldt dat het bestuur het betreurt dat we op de zondag in ieder geval het tweede hebben moeten terug trekken. Dit seizoen is er besloten om met name de financiën niet meer op de zondag te richten maar enkel nog op de zaterdag, hierbij gemeld dat voetbal wel ten alle tijden mogelijk blijft op de zondag. Ook zijn alle spelers die in de zondag selectie spelen door het bestuur benaderd met de vraag wat men wil. De spelers hebben vrij lang gewacht met hun reactie wat ze het komende seizoen zouden gaan doen. Uiteindelijk is er door het bestuur een deadline gesteld. Na deze deadline werd bekend dat er voor de totale selectie (Zon 1-2) nog maar 8 spelers waren. Hierop kon het bestuur niet anders dan de Zondag 2 uit de competitie te halen. Op dit moment is de zondag 1 nog in geschreven maar met 8 spelers zal het een lastige opgave worden.

Vraag: waarom heeft het bestuur de spelers weggejaagd? Als je geen trainer hebt hoe kun je dan de spelers motiveren om te blijven voetballen

Antwoord: We gaan eerst inventariseren hoeveel spelers we hebben alvorens we naar een trainer op zoek gaan, en niet anders om.

Vraag: wat is de reden dat het bestuur de keuze heeft gemaakt om niet meer om zondag te gaan voerballen maar alleen op zaterdag?

Antwoord: het bestuur heeft tijdig geconstateerd dat nog een seizoen met twee vlaggenschepen doorgaan een niet financieel haalbare zaak was. En juist hiervoor is het bestuur verantwoordelijk!

We hebben niet gekozen om te stoppen met voetbal op zondag, sterker nog we hebben ten alle tijden geroepen dat het voor iedereen open bleef om op zondag te blijven voetballen. En de keuze om de financiën op de zaterdag te richten heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat spelers steeds vaker aangeven liever op de zaterdag te spelen. En ook niet onbelangrijk zijn je sponsors die hun voorkeur uitspreken om op zaterdag meer betrokkenheid te voelen.

Introductie jeugdbeleidsplan

Theo Spithoven en Chantal Stellingwerf geven een korte presentatie over het nieuwe jeugdbeleidsplan.
Een geweldige opsteker voor de vereniging die dit voorstel met open armen ontvangt. Een jeugdcommissie die de afgelopen maanden keihard heeft gewerkt om dit vanavond te presenteren. En er wordt voorgesteld om hier direct mee aan de slag te gaan zodat we hier het aankomende seizoen al van kunnen profiteren. Het voorstel is om dit seizoen te gebruiken om het plan te integreren zodat we het officieel kunnen
inbrengen tijdens de volgende ALV.

Men schuift Rob Stellingwerf naar voren als jeugdvoorzitter en men vraagt de vergadering goedkeuring zodat Rob kan meedraaien binnen het bestuur als afgevaardigde van de jeugdcommissie. Kortom het plan zal zeker naar iedereen op het juiste moment worden gecommuniceerd. De jeugd heeft de toekomst!

Vraag: is er al een jeugdcoördinator aangetrokken

Antwoord: ja deze is inmiddels aangetrokken en past in het profiel van het nieuwe jeugdplan.

Bestuursformatie

Aftredend en niet verkiesbaar is Jan Hoogvliet, Jan wordt bedankt voor al zijn inspanningen voor de vereniging van afgelopen 2 jaar.

Ook Arthur van Asdonck treedt af aangezien zijn bestuursfunctie niet meer kan combineren met zijn nieuwe baan. Ook Arthur wordt bedankt voor al zijn inspanningen van het afgelopen jaar.

Aftredend en verkiesbaar: Gert Vermeulen (penningmeester) krijgt een applaus waarop de voorzitter meld zeer content te zijn dat Gert binnen het bestuur behouden blijft.

Rondvraag

Is er nog onderhoud gepland voor veld 4?

Antw: jazeker dit is een taak van de gemeente en we zullen hen hier ook tijdens ons regulier overleg op aan spreken.

Vraag: kunnen de trainingsdoelen worden vervangen, ze zijn uit de tijd en zwaar.

Antw: voor het eerst dat we hiermee geconfronteerd worden, maar evengoed gaan we hier naar kijken en daar waar nodig vervangen.

Tip: wellicht een leuk idee om ieder seizoen een supporter van het jaar te kiezen!

Antw: nemen we zeker mee als tip voor de activiteiten commissie.

Vraag: waarom worden er tijdens de ALV gratis consumpties verstrekt, een kopje koffie oké maar daarna kan men toch gewoon afrekenen.

Antw: dit is eigenlijk uit een soort traditie ontstaan en ook omdat we vaak kampen met een zeer lage opkomst.

Vraag: kunnen de EHBO koffers worden nagekeken.

Antw: dit is in orde voor aanvang van het seizoen.

Sluiting

De voorzitter dankt iedereen voor zijn komst en zijn bijdrage van deze avond, en wenst iedereen een prachtige zomervakantie toe.