D1 neemt afscheid van "Vanni"

Laatste wedstrijd van D1 met en zonder Giovanni tegen FC Utrecht

25 mei 2009: FC Utrecht D2 (09/10) - Breukelen D1: 5-1

Na afgelopen zaterdag een goede partij te hebben gespeeld tegen de D1 van FC Utrecht, speelde onze D1 vanavond een oefenwedstrijd tegen de nieuwe D2 van Utrecht waarin ook Giovanni volgend jaar zal gaan spelen.

Dachten we na de wedstrijd van zaterdag vanavond misschien een kansje te hebben….nou dat viel even vies tegen! Alhoewel dit team beduidend jonger en kleiner was dan het team van zaterdag, het waren stuk voor stuk zeer goede voetballertjes die zich allemaal wilden bewijzen. Naast een geweldige techniek en inzicht knokte deze nieuwe talenten voor iedere millimeter en kwamen onze mannen handen en voeten tekort om ze van zich af te houden.

Tegenover deze gretigheid stonden onze “vermoeide strijders”. Zij hadden zich zaterdag al leeg gevochten en daarvoor werd nu de tol betaald… De wil was er wel, maar telkens waren we een stapje te laat of werd er onnodig balverlies geleden. Deze foutjes leidde al snel tot een eerste doelpunt tegen toen een terugspeelbal door de snelle spits werd onderschept en Jesse passeerde. Niet lang daarna konden we via een doorbraak nog wat terugdoen en kon Jim de gelijkmaker scoren: 1-1.

Na nog wat hachelijke momenten nam Utrecht wederom de leiding en werd er weer geprofiteerd van een slordigheid. Met een 2-1 achterstand werden de eerste 20 minuten afgesloten (er werd gekozen voor 3 x 20 minuten).

Het tweede deel ging op het oog iets beter, toch wisten wij ondanks 2 goede mogelijkheden niet te scoren. Utrecht deed dat helaas wel - eerst door een prachtig doelpunt van de linksbuiten die uit een moeilijke hoek de bal onbereikbaar in de bovenhoek schoot, later door een eigen doelpunt van een van onze verdedigers. Met een 4-1 stand werd er weer gedronken en moest er wat worden omgezet omdat Giovanni het laatste deel met z’n nieuwe team meespeelde.

Dat er nog 1 x door Utrecht werd gescoord speelde geen rol meer. FC Breukelen D1 sloot met deze wedstrijd het prachtige seizoen af en nam afscheid van onze nummer 10. Het was wel een vreemd gezicht om Giovanni nu in een ander shirt tegen ons te zien spelen (wel een mooi nummer overigens…14!), hij paste zich verder moeiteloos aan. Al zullen we hem heel erg gaan missen, we wensen hem allemaal vreselijk veel succes en weten zeker dat hij zal gaan slagen. Al is het FC Utrecht, we komen hem vast een keer aanmoedigen…… Nog even op de foto met “Vanni” in z’n nieuwe tenue maar nog wel met “mooie kousen”!

img_0257.jpg