D1 bereikt kwartfinale KNVB-bekertoernooi !!!

04 april 2009: FC Breukelen D1 - IJFC D1; 4-1 (3-0)

De D1 heeft vandaag door een plichtmatige 4-1 overwinning op IJFC D1 uit IJsselstein de kwartfinale bereikt van het KNVB Bekertoernooi en heeft daardoor zicht op een halve finaleplaats!!! Het gerucht ging zelfs dat door een vreemde opzet er tot vandaag nog 6 teams in de race waarvan er dus 3 zouden overblijven…Dit zou betekenen dat er waarschijnlijk door middel van loting 1 team automatisch geplaatst zou gaan worden en de andere twee teams moeten gaan strijden om de andere finaleplaats. Even afwachten wat hier van waar is en wat de KNVB beslist… In ieder geval een geweldige prestatie van de D1 die net zoals in de competitie tot op heden geen enkele steek heeft laten vallen en op jacht is naar de “dubbel”!

Op deze onverwacht frisse morgen (wat een ontzettende tegenvaller na die heerlijke zonnige en warme vrijdag zeg..!!) stond de D1 tegenover een team met een paar aardig grote spelers. Als je tot de kwartfinales komt dan is er natuurlijk al geen sprake meer van makkelijke tegenstanders, al wisten we natuurlijk al dat IJFC het in de competitie heeft moeten afleggen tegen onze vorige tegenstander Jonathan. Onderschatting was er echter niet bij en zonder de geblesseerde Jordi (natuurlijk wel aanwezig met z’n toeter - zie foto op de site!) en vaste stand-in Junior begon Breukelen fel aan de klus! Binnen 3 minuten lag de eerste treffer al in het doel…Uit een corner van Michiel probeerde eerst Bob de bal met z’n hoofd te raken. De bal schampte echter z’n hoofd en kwam voor de voeten van Justin. Die bedacht zich niet en liet met een mooie schuiver de keeper kansloos: 1-0

Vijf minuten later was het Michiel die uit een vrij trap van Justin de bal in 1 x volleerde en de keeper het nakijken gaf: 2-0! Een grote uitslag leek er aan te komen toen de koppies van de tegenstanders al naar beneden gingen. De wedstrijd werd daarna regelmatig onderbroken door een aantal blessurebehandelingen bij IJFC. Wat ongelukkige botsingen en enige teleurstelling na de snelle achterstand lagen hieraan ten grondslag. Breukelen liet hierdoor de teugels een beetje vieren en IJFC kwam zowaar een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Jesse. Met een paar schitterende reflexen wist hij eerst een vrije trap en later een schot van links tot corners te verwerken. Breukelen herpakte zich snel en via een prachtige aanval over diverse schijven aan de linkerkant (via Bob, Douwe en Mitchell bracht Justin de bal voor het doel waar wederom Michiel de bal professioneel en beheerst afwerkte: 3-0 - de wedstrijd was gespeeld en rustig werd er vervolgens naar het rustsignaal getikt!

De tegenstander bleef op het veld, onze jongens zochten even de rust in de warme kleedkamer!

De tweede helft zat er niet zoveel meer in…IJFC trachtte de schade te beperken, onze jongens wisten dat het doel was bereikt en speelde een verder weinig opwindende tweede deel af. Michiel speelde met een steekballetje Hans vrij en deze maakte geen fout alleen voor de keeper: 4-0. Verder mocht Lars z’n opwachting maken als invaller en deed dat prima ! Dat IJFC er vlak voor tijd nog 4-1 van maakte was nog slechts voor de statistieken, een gedegen en plichtmatige (maar wel weer terechte) overwinning stond op het formulier! Geen vlammende pot vandaag, wel een solide! Iedereen een dikke voldoende!

Laatste nieuws:

De tegenstander in de kwartfinale is inmiddels bekend: RAP D1! Zou staan tweede in hun poule (1e klasse…). De wedstrijd is op woensdag 15 april om 18.45 op sportpark het Loopveld in Amsterdam.

In de competitie won Wasmeer D2 vandaag met 3-1 van ’t Gooi D1 en werd de wedstrijd tussen Nederhorst D1 en Argon D2 uitgesteld. Volgende week is het paasweekeinde, er staat (nog) geen wedstrijd gepland..dus voorlopige volgende wedstrijd is 18 april uit tegen Argon D2. Verder dienen er nog wat inhaalwedstrijden (competitie) en wellicht bekerwedstrijden te worden gespeeld, ben benieuwd of dit avondwedstrijden gaan worden.